2024. április 16., kedd
BAJNOKOK LIGÁJA

Biciklivel a Holdra

Ma este látogat a Bajnokok Ligájában a legnagyobb nevű rivális a Rajko Mitić Stadionba, hiszen a német rekordbajnok és ötszörös BL-győztes Bayern München lesz a Crvena zvezda vendége. A bajorok számára – akik négy győzelemmel már biztosan nyolcaddöntősök – már tét nélküli az összecsapás, ám a Zvezda számára még van miért küzdeni. Ha a második hely megszerzése a Tottenhamtől elszenvedett oda-vissza vereség után már nem is realitás, az Európa-ligát érő harmadik helyre jó esélye van Vladan Milojević gárdájának.

A Zvezda nagy klub, megérdemli, hogy Európa 32 legjobb csapata között legyen. Ám a napnál világosabb, hogy itt hatalmas költségvetésű, játékosmegfigyelői rendszerekkel támogatott klubok vannak, amelyekkel nem tudunk lépést tartani. De az is igaz, hogy olyan büszke nép vagyunk, hogy ha a legtöbben rakétával mennének a Holdra, mi, szerbek azt hisszük, biciklivel is odajutunk” – viccelődött Milojević edző a minap adott nyilatkozatában, amelyben azt is elárulta, akkor sem lesz teljesen csalódott, ha sem a Bayern ellen, sem az utolsó fordulóban az Olimpiakosznál nem szereznek pontot, hiszen ez is egy állomás a klub fejlődésében. „Biztos vagyok benne, hogy jövőre is bejutunk a BL-be. A Zvezda megérdemli, hogy itt legyen, sokan talán fel sem fogják, mit jelent ez” – tette hozzá a tréner.

A C csoport másik meccsén a Tottenham (7) az Olimpiakoszt (1) fogadja. José Mourinho új csapatát a görögök Pireuszban már megviccelték (2:2), ám most nem valószínű a meglepetés, a formába lendülő Spurs vélhetően mielőbb le akarja zárni a számolgatást.

A többi csoportban sincs minden küzdelem lezárva még. A hibátlan mérlegű PSG vezette A kvartettben a franciák a Real Madridhoz (7) utaznak, a Brugge (2) a Galatasaray (1) vendége lesz. Ha a PSG győz a Bernabéuban, és a Brugge is nyer a törököknél, az utolsó fordulóban a Brugge-nek – legalábbis matematikailag – esélye lesz hazai pályán kiütni a Blancókat. A C csoportban az 5-5 pontos Sahtar és Dinamo versenyfutása a nyitott kérdés, ma este a horvátoknak lesz könnyebb dolguk, hiszen az Atalantához (1) utaznak, míg a Sahtar a lehető legkeményebb vendégszereplésre készülhet a City (10) otthonában. Egy manchesteri papírforma-eredmény reményében még az Atalantának is van miért hajtania a zágrábiak ellen. A D jelű négyesben a már biztos továbbjutó Juventus az Atléticót látja vendégül. Ha Cristiano Ronaldóék fütyülnek rá, hogy nekik már nem kell erőlködniük, és megverik a spanyolokat, a Lokomotiv Moszkva–Leverkusen győztese még versenyben lesz a második helyért az utolsó fordulóban.