2024. április 16., kedd
VÁLLALKOZÓK FIGYELMÉBE!

Hamis befizetőlapok

A Cégnyilvántartási Ügynökség (APR), akárcsak két hónappal ezelőtt, ezúttal is arra figyelmezteti a gazdasági társaságokat és a vállalatalapítókat, hogy az esetlegesen a címükre érkező borítékokat a az 500–16 000 dinárra szóló befizetőlapokkal nem az Ügynökség küldte, és ezeknek semmi közük a vállalatok törvényes bejegyzéséhez.

A befizetőlapokat az Agencija Registar usluga elnevezésű kft. küldi a vállalatok címére, és törvénytelen módon használja fel az APR adatbázisát. A küldeményeket üzleti ajánlatként kell értelmezni, és a címzettek nem kötelesek ezeket elfogadni.

Az APR a Belügyminisztériumhoz és az illetékes ügyészséghez, valamint a Szerbiai Nemzeti Internet Domain regisztrátorhoz fordult azzal a kérelemmel, hogy hatáskörükkel összhangban intézkedjenek. Sajtóközleményében az APR hangsúlyozza, hogy a bejegyzési eljárás lebonyolítása és az adatok közzététele a www.apr.rs honlapon kizárólag a bejegyzési kérelem alapján történik, ezt pedig a törvénnyel összhangban a Cégnyilvántartási Ügynökségben kell átadni.