2024. április 19., péntek

Európai szellemben az idegenforgalom-fejlesztésért

Az Újvidéki Vásár Master kongresszusi csarnokában szombaton délelőtt megnyílt a kétnaposra tervezett, MEKST gyűjtőnév alatt megvalósított tanácskozás idegenforgalmi és vendéglátóipari szakon tanuló egyetemisták számára.

Milorad Radojević, a városi önkormányzat gazdasági ügyekkel megbízott tagja az immár hatodik rendezvény megnyitóján úgy értékelte, hogy egy olyan esemény, amely 15 országból ezernél jóval több fiatalt egy terembe vonz, mindenképp megérdemli az önkormányzat támogatását.

A megnyitón Ivan Đoković tartományi gazdasági titkár kifejtette, hogy a hétvégi eseményen a „Európa politikai és gazdasági jövőjét képviselők” jelentek meg, olyan fiatalok, akik az egyesült Európa elgondolás szellemében tevékenykednek.

– Az új kapcsolatok és barátságok kialakítása mindennél fontosabb – véli a titkár. A tanácskozást a Fortuns nemkormányzati egyesület szervezte a Matematikai Karral közösen, a megvalósításban részt vett az idegenforgalmat és vendéglátóipart tanuló egyetemisták nemzetközi szövetsége is.