2024. március 28., csütörtök
PIANISSIMO 2019

Nemzetközivé vált a zongoristák fesztiválja

Csütörtökön veszi kezdetét Szabadkán a Pianissimo, vagyis a fiatal zongoristák fesztiválja. Az ötödik alkalommal megszervezett négynapos rendezvény nemzetközivé nőtte ki magát, tudtuk meg Máté Krisztina szervezőtől hétfőn a rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

– Ez alkalommal nem csak az általános iskolások és a középiskolások versengenek, egyetemi hallgatók is érkeznek hozzánk az országból és külföldről is. Emiatt tíz kategóriában mutathatják meg tehetségüket a tanulók. Február és november folyamán két mesterkurzust szerveztünk Marija Sekelj vezetésével, ennek eredményeképp a Zeneiskola tanulói készen állnak a megmérettetésre. A verseny 29-én és 30-án zajlik majd a Zeneiskola termeiben, pénteken 13 órától az idősebb diákok, míg a fiatalabbak szombaton 10:30-tól zongoráznak – mondta a szervező.

A fesztivál keretében két koncertet is szerveznek, erről Andrea Dér Milovanović, a fesztivál másik szervezője számolt be a média képviselőinek.

– A rendezvényt a nagyon sikeres és tehetséges Aleksandar Đermanivić nyitja meg. Hangversenye 19:30-kor kezdődik a Városháza dísztermében. Vasárnap 19 órai kezdettel pedig ugyanott gálakoncertet szerveznek, melyen a versenyen résztvevők legjobbjai szerepelnek majd. A belépés mindkét hangversenyre díjtalan – nyilatkozta a sajtó képviselőinek a szervező.