2024. április 16., kedd

Kék földieper a Sugárúton

Huszonhat hirdetőtáblát helyeznek ki Szabadkán

Ön vásárolna kék földiepret, vagy lila almát? Nem, nem genetikai kísérletek végeredményét próbáljuk önökre erőltetni, csupán a figyelmüket szerettük volna magunkra vonni. Éppen úgy, mint ahogy a Szabadkán kihelyezett új reklámtáblák igyekeznek felhívni magukra a potenciális hirdetők figyelmét.

Ha azt szeretné, hogy az ön hirdetése is ugyanannyi figyelmet kapjon ezen a helyen, mint ez a kék földieper, forduljon hozzánk – áll a reklámtáblákon, amelyeket az elmúlt időszakban helyeztek ki a Sugárúton.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

A táblák üzemeltetője az újzsedniki székhelyű Posh 33 Kft., és a szabadkai hirdetőtábláik egy külön weboldalat kaptak a www.ooh.rs címen, ahol számos információt megtudhatunk az azokon keresztül való reklámozás módjáról. A City Light hirdetőtáblákkal többek között a sugárúti sétányon, valamint a Korzón is találkozhatunk, illetve a városközpont több különböző pontján is elhelyezik a megközelítőleg két és fél méter magas táblákat, ugyanakkor például a jövőben a Harcosok sorakozója lakótelepen lévő sétányon is láthatóak lesznek. A tervek szerint összesen 26 hirdetőtáblát helyeznek ki az említett helyszíneken. Ami a táblák bérleti díját illeti, erről szintén a cég weboldala szolgáltat információkat. Azok bérleti díja a helyszíntől függően változik. A városközpontban havonta 290 euróba kerül egy tábla egyik oldalának bérlése, de amennyiben egyéves periódusra bérelnénk ki, havonta 200 eurót kell fizetnünk. Ezen összegek a Sugárút, valamint a Harcosok sorakozója lakótelep esetében 250 és 175 euró – mindezen összegek áfa nélkül értendőek.

A hirdetőtáblák kihelyezése a polgárok nemtetszését váltotta ki a közösségi oldalakon. A város lakosai hozzászólásaikban többek között azt sérelmezik, hogy a táblák nem illenek a város központjának építészeti örökségébe, rontják az összképet és a kihelyezésük indokolatlan, hisz a cégek más módokat is találhatnak termékeik, illetve szolgáltatásaik reklámozására, míg a sugárúti hirdetőtáblák esetében azt is hangsúlyozták, hogy azok akadályozzák a zavartalan közlekedést, mivel ezen a helyszínen nagy számban vannak a kutyasétáltatók, és talán még többen azok, akik babakocsit tolnak, akiknek így kerülgetniük kell a sétány kellős közepén álló táblákat.

A City Light hirdetőtáblák egyelőre kihasználatlanul állnak, pontosabban saját magukat hirdetik, és várják a cégeket, vállalatokat, amelyek legalább annyi figyelemre vágynak, mint az említett kék földieper, vagy éppen a lila alma.