2024. március 29., péntek

Felújított diákmosdók

Kishegyesen járt a tartományi oktatási altitkár

A kishegyesi Ady Endre Általános Iskola iskolanapján átadták a felújított diákmosdókat. Az ünnepségen jelen voltak Szakállas Zsolt tartományi oktatási altitkár, Szűgyi István, a kishegyesi községi képviselő-testület elnöke, Molnár Imre, a békésszentandrási általános iskola igazgatója és a kishegyesi községi tanács tagjai.

Szakállas Zsolt az átadás kapcsán arról számolt be a médiának, hogy a titkárság pályázati úton támogatta a kishegyesi iskola mellékhelyiségének a teljes felújítását. – Az elmúlt 3,5 évben a titkárságunk nagy súlyt fektetett az iskolák felújítására, korábban ugyanis ez egy központosított rendszer alapján működött. Most a titkárság pályázati úton támogatja az iskolákat, így a kishegyesi általános iskolát is.

Először 2017-ben nyertek a pályázatunkon, akkor 2,5 millió dinárral támogattuk az iskolát, ezt a pénzt a nyílászárók egy részének a cseréjére fordították. Ez alkalommal pedig 5 millió dinárt kaptak, ebből a diákmosdókat újították fel – mondta el az altitkár, majd azzal folytatta, hogy a kishegyesi iskolában további felújításokra van igény, így ha lehetőség nyílik rá, akkor a titkárság továbbra is támogatni fogja őket.

Szakállas azt is elmondta, hogy a tartományi titkárság számára minden vajdasági iskola fontos, de kiemelten odafigyelnek arra a 74 iskolára, ahol magyar nyelven is folyik oktatás. Az altitkár végezetül előrevetítette, hogy jövőre nemcsak felújításokra, hanem eszközbeszerzésre is adni fognak támogatásokat. Egy pályázattal a iskolák digitalizációját szeretnék segíteni – fogalmazott.