2024. április 23., kedd

Európába vezető idegenforgalom

Turisztikai útvonalakat terveznek létrehozni a Tisza mentén

Miként készíthető brand az idegenforgalmi lehetőségekből és az adott kínálatokból? Erről és az ehhez hasonló kérdésekről tárgyaltak tegnap Újvidéken a Gazdasági Kamarában A természeti és kulturális turizmus integrált fejlesztése a Tisza mentén elnevezésű egyeztetésen, amelyen az Identis projekt képviselői vettek részt a magyarországi Csongrád megyéből, valamint Vajdaságból.

– A cél egy közös turisztikai védjegy kialakítása és népszerűsítése Csongrád megye és Vajdaság között, különös tekintettel a Tisza menti településekre – monda el Nataša Pavlović, a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet igazgatója.

A tegnapi műhelymunka csak egy a sokadik közül, amelyet továbbiak követnek, a 250 000 euró keretösszegű Identis projekt megvalósulásának végéig, aminek a határideje 2020 áprilisa. A tervezet a Magyarország–Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében jött létre Csongrád Megye Önkormányzata és a Vajdasági Idegenforgalmi Szervezet közös partneri munkájának eredményeként.

– A határ mindkét oldala rendelkezik idegenforgalmi lehetőségekkel. Felkerestük az idegenforgalmi pontokat a térség mindkét oldalán, s ezekhez egy új közös turisztikai útvonalakat dolgozunk ki, így egységesítve a térséget – mondta el Gyarmati Zoltán, az Identis projekt menedzsere. Véleménye szerint az idegenforgalom több ága is szerepet játszhat a projektben, mint a fürdő-, vidéki, tanya-, vagy akár ipari turizmus, ami a régi, elhagyott ipari gyárak történetét mutatná be.

A szerbiai oldalról Óbecse, Zenta, Törökbecse neve merült fel, de összesen 11 községet érintenek a turisztikai útvonalak kidolgozásában.