2024. április 23., kedd
EB–PÓTSELEJTEZŐK

Magyarország Bulgáriában kezd

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában megtartották a Nemzetek Ligája Eb-pótselejtezős sorsolását. Az eseményen eldőlt, hogy Magyarország az A ágra kerül, és Bulgáriában játssza a minitorna elődöntőjét. A szerencse azért mégis kedvezett a magyaroknak, hiszen bulgáriai győzelem esetén a finálét, vagyis az Eb-szereplésről döntő egyetlen meccset hazai pályán, a Puskás Stadionban játszhatják Marco Rossi tanítványai.

A C ágra a hiányzó egyetlen csapatot a magyar–izraeli–bolgár–román négyesből kellett kihúzni, és a szerencse Izraelnek kedvezett, amely így elkerülte Izlandot, és a C pótselejtezős ágon Skóciában kezd, majd a Norvégia–Szerbia összecsapás győztesével vívhat meg a kontinenstornáért. Ha Szerbia nyer Norvégiában, a döntőt Magyarországhoz hasonlóan otthon játszhatja a sorsolás alapján.

A pótselejtezős ágak, A liga, elődöntők: Izland–Románia, Bulgária–Magyarország. Döntő: a bolgár–magyar győztesénél. B liga: Bosznia-Hercegovina–Észak-Írország, Szlovákia–Írország. Döntő: a bosnyák–északír győztesénél. C liga: Skócia–Izrael, Norvégia–Szerbia. Döntő: a norvég–szerb győztesénél. D liga: Grúzia–Fehéroroszország, Észak-Macedónia–Koszovó. Döntő: a grúz–fehérorosz győztesénél.

Az elődöntőket március 26-án, a döntőket 31-én rendezik.