2024. április 20., szombat

A saját szemükön át láttatják a világot

Hatan kaptak Junior Prima díjat a magyar sajtó kategóriában

Átadták a Junior Prima díjakat magyar sajtó kategóriában hétfőn Budapesten, a harminc évnél fiatalabb tehetségeket elismerő kitüntetésben az idén hatan részesültek.

Elől a hat díjazott: Nemes Anna, Nagy Kristóf, Koltay Anna, Huszák Dániel, Bánlaki Dalma Stella és Csabai Máté (Fotó: MTI)

Elől a hat díjazott: Nemes Anna, Nagy Kristóf, Koltay Anna, Huszák Dániel, Bánlaki Dalma Stella és Csabai Máté (Fotó: MTI)

Az ünnepségen Krisán László, a díj mecénási feladatait ellátó Kavosz Zrt. vezérigazgatója, a zsűri elnöke közölte, hogy harminckét jelölés érkezett, és mindegyik nagyon komolynak bizonyult. A pályázatok minősége kiemelkedő volt – hangsúlyozta.

Megjegyezte, hogy a médiadíj szubjektív. Nehéz összevetni egymással egy sport-, egy zenei és egy gazdasági újságírót, egy televíziós és egy rádiós kollégát – mutatott rá Krisán László.

A díjazottak a saját szemükön keresztül láttatják a világot, nézőpontjuk a későbbiekben védjegyükké fog válni – mondta. Fontosnak nevezte, hogy elismerjék a médiában dolgozókat, akik közvetítik a lakosság felé a lényeges információkat.

A Kavosz Zrt. vezérigazgatója megjegyezte, hogy a múlt évben sok férfi nyert, az idén azonban megfelelőképpen alakult az arány.

Díjat vehetett át Bánlaki Dalma Stella (Forbes), Csabai Máté (fidelio.hu), Huszák Dániel (portfolio.hu), Koltay Anna (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, MTVA – Petőfi TV), Nagy Kristóf (Magyar Nemzet), valamint Nemes Anna (ATV).