2024. április 25., csütörtök

Fegyverropogás az iskolában

Gépfegyverrel tartotta félelelmben a diákokat egy férfi Velika Planán

Felfegyverzett férfi rontott be pénteken délután a Vuk Karadžić középiskolába Velika Planán. A környékbeli falu lakója automata fegyverrel és teli táska lőszerrel sétált be az egyik osztály filozófia órájára.

A szerb közmédia értesülései szerint a gyerekek üzenetben próbálták értesíteni osztályfőnöküket, aki előbb diákcsínynek vélte az esetet. Slavoljub Stojadinović tornatanár a tanterembe lépve azonban szemben találta magát az állig felfegyverzett támadóval. Dulakodni kezdtek, miközben a tanár szökésre buzdította a gyerekeket. A fegyver kétszer is eldördült, ám szerencsére csak a plafont lyukasztották ki a golyók. A tornatanárnak sikerült ártalmatlanítani a támadót, akit át is adott a kiérkező rendőröknek.

A tornatanár könnyebb sérüléseket szenvedett, a gyerekek közül senki nem sérült meg. A támadót a rendőrség letartóztatta. A szerb közmédia értesülései szerint G.T. zavartan viselkedett, és azt követelte, hogy az államelnökkel vagy a belügyminiszterrel beszéljen. A gyerekek vallomása alapján kórházi megfigyelésre vitték, ahol előbb az elmeállapotát vizsgálják meg, majd az ügyészség fogja meghallgatni.