2024. március 29., péntek

Megkezdődött az ároktisztítás

Kishegyesen a Szivárvány utcában a napokban elkezdődött a vízelvezető árok tisztítása és mélyítése.

Gépi erővel viszonylag gyorsan halad a munka (Lakatos János felvétele)

Gépi erővel viszonylag gyorsan halad a munka (Lakatos János felvétele)

A munkát a kishegyesi helyi közösség pénzeli, és részt vesz benne a Komunál Közvállalat Kishegyes is. Zabos Tibor, a közvállalat kishegyesi részlegének igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy gondot okozott a rossz állapotban lévő árok.

– A munka egy kb. 500 méteres szakaszt foglal magában, amelyen kimélyítjük az árkot és kitisztítjuk az átfolyókat. Ez egy kritikus pontja a falunak, mert a teljes újfalu részből itt folyik le az összes esővíz a Krivajba. Mivel az árok feltöltődött, a betongyűrűk pedig eltömítődtek, ezért az esővíz nem tudott rendesen lefolyni, hanem ellepte az utat és befolyt a házak alá. Elég nagy problémát jelentett, amit most sikerül tartósan megoldanunk – számolt be az igazgató, majd arról is szólt, hogy a munkálatokat várhatólag jövő hét derekáig fogják befejezni.

Az árokmélyítés során nagy mennyiségű földet termelnek ki. Amint kiderült, erre a földre a lakosság részéről mutatkozott igény.

– Mivel viszonylag jó minőségű földről van szó, ezért többen is kérték, hogy hozzájuk vigyük. Így nem kell a szeméttelepre szállítanunk, hanem magánszemélyek kapják, akik feltöltik vele a kertet, vagy amit kell. Elmondható, hogy jó helyre kerül a föld – fogalmazott Zabos.

Végezetül azt is megtudtuk az igazgatótól, hogy megkezdődtek a munkálatok a Csépe Imre utca sarkán, a Szentandrási út felőli részen. Itt újra betonoznak és kiszélesítik egy kicsit az utat, emiatt az utca érintett szakaszát lezárták a forgalom előtt. A korlátozás várhatólag 3 hétig lesz érvényben.