2024. április 25., csütörtök
ZENTAI ROTARY CLUB

Beérett a Mosolygó alma

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, idén is sikeresen zárult a zentai Rotary Club-tagok feleségeinek Mosolygó alma elnevezésű akciója, amelynek során a helybeli vállalkozók által adományozott összeggel együtt mintegy 2000 eurót sikerült összegyűjteni a Hófehérke Óvoda tóparti Pitypang, illetve kevi Vadvirág épülete számára.

Fotó: Horváth Zsolt

Fotó: Horváth Zsolt

A nemzetközi jótékonysági szervezet zentai tagjai az összegyűjtött pénzből játékokat vásároltak az ide járó óvodások számára. Az összegből vásárolt ajándékokat a napokban vehették birtokukba a kevi és a tóparti gyermekek, akik ebből az alkalomból hangulatos produkciókkal köszönték meg az adományt a Rotary Club tagjainak. A Hófehérke Óvoda nevében Kopasz Ildikó igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket, akik között jelen volt Perpauer Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja is.

– A Rotary Club Zentán idestova 14 éve szervez és hajt végre különféle jótékonysági akciókat, és eddig több százezer euró értékű adományt biztosított a rászorulók számára – emelte ki Dušan Nikolić zentai ügyvéd, a zentai rotariánusok jelenlegi elnöke, aki megjegyezte azt is, hogy szervezetük önellátó, vagyis semmilyen más támogatást nem kapnak az államtól, illetve a községtől, így a tagdíjakból tartják fenn magukat. Nikolić egyben megköszönte az „almás nénik”, vagyis a zentai Rotary-tagok feleségeinek fáradozását, akik a mosolygós almák segítségével a zentai piacon két napon keresztül gyűjtötték a pénzt az ajándékcsomagokhoz, amelyekből jutott a kevi és a tóparti óvoda növendékeinek is. A zentai rotarysok az elmúlt években más zentai óvodák számára is gyűjtöttek adományt.

– Számunkra óriási öröm, amikor valami jót cselekedhetünk, a gyermekekben van a jövő, ezek a csöppségek pedig a mi gyermekeink – emelte ki üdvözlő szavaiban a zentai Rotary Club elnöke.