2024. március 29., péntek

Könnyű győzelem Japán ellen

A japánok nem tudtak mit kezdeni a szerbekkel, de ettől még nem lesz harakiri (Fotó: Beta/AP)

A japánok nem tudtak mit kezdeni a szerbekkel, de ettől még nem lesz harakiri (Fotó: Beta/AP)

Szerbia válogatottja könnyedén győzte le Japánt a Davis-kupa madridi döntő tornáján. A győztes pontot, közepes színvonalú játékkal, Novak Đoković szerezte meg, de végül teljes lett a siker, mert a Troicki/Tipsarević páros is hozta az elvártakat.

Az első meccsen Filip Krajinović nagyon jól játszott, és magabiztosan győzte le a japánok kettes számú játékosát, Juicsi Szugitát. Filip mindkét játszmában gyorsan elnyerte a rivális kezdőütését, majd az előnyt rutinosan megtartotta.

Ma 11 órától a szerbiai válogatott számára a franciák elleni sorsdöntő meccs következik.

A csoport első mérkőzésén, azt követően, hogy Gaël Monfils váratlanul kikapott Josihito Nisiokától, a Herbert/Mahut összetételű páros csak háromjátszmás szoros küzdelemben juttatta győzelemhez a franciákat.

Ami a többi meccset illeti, az olaszok és az USA feletti győzelmekkel Kanada lett az első negyeddöntős, a B csoport rangadóján pedig a vendéglátó spanyolok csak kemény harcban győzték le az oroszokat. Előbbieknek még hátravan a horvátok elleni, könnyebbnek ígérkező találkozó, utóbbiak pedig a kedvező győzelmi aránnyal – 3:0 a horvátokkal és 1:2 a spanyolokkal – valószínűleg biztosították a két legjobb csoportmásodik egyikének továbbjutást jelentő helyét.