2024. április 18., csütörtök
VÍZILABDA

Erre lehet alapozni!

A Bíró Attila vezette magyar női vízilabda-válogatott 8:8-as döntetlent követően az ötméterespárharcban 3:2 arányban alulmaradt a vendéglátó Spanyolországgal szemben a világliga európai selejtezőjének nyitófordulójában. Gurisatti Grétáék teljesítménye azonban így is megsüvegelendő, hiszen a rendkívül rossz kezdés után – 8:1-re is vezetett Miguel Oca gárdája – a második félidőben magára talált a válogatott, és huszáros hajrájának (7:0) köszönhetően egalizált. A büntetőpárbajban a vb-ezüstérmesnek végül több szerencséje volt, így egy pontot ért a szenzációs magyar végjáték. A szövetségi kapitány a vereség ellenére is pozitívan értékelte a találkozót, a csapat második félidei teljesítményét látva bátran kijelenthető, hogy az együttes bármire képes, ami rendkívül jó jel a hazai rendezésű, januári olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság előtt.

A magyar válogatott legközelebb december 17-én Oroszországgal játszik.

FÉRFI BL

Gocićék javítottak

A Szolnok a több meghatározó játékosát is nélkülöző spliti Jadran együttese felett aratott minimális, 5:4-es győzelmet a férfi Bajnokok Ligája keddi fordulójában. Živko Gocić gárdájának támadójátéka mindvégig akadozott, jól működött viszont a védelem, így a Tisza-partiak fontos három pontot szereztek.

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon szívós csapat érkezett hozzánk. Az elején jól játszottunk, de ha kicsit higgadtabbak vagyunk, öt góllal is elhúzhattunk volna, és csaknem lezárhattuk volna a mérkőzést. A zárónegyedben viszont sok lövést hibáztunk, ám szerencsére helyén volt a szívünk és a lelkünk” – nyilatkozta a mérkőzés után a szolnoki vezetőedző.

A Szolnok december 3-án folytatja szereplését a dubrovniki Jug otthonában.