2024. április 25., csütörtök

A Čistoća felújítja gépparkját

A köztisztasági közvállalat 98 millió dinár értékben vásárol új haszonjárműveket

A géppark felújítására kiírt versenypályázat sikeres volt, a szerződést októberben írták alá, az új járművek, erőgépek két hónap múlva érkeznek. A Čistoća közvállalat gépparkjának bővítése keretében új traktorokhoz, teherautókhoz jut, a versenypályázaton győztes belgrádi West Truck és az újvidéki Rapidex Trade hamarosan leszállítja ezeket – olvasható a Dnevnik napilapban.

A West Truck összesen 5 teherautót szállít Újvidékre, amelyeknek összértéke 92 millió dinár. Konténereket szállító teherautókra a köztisztasági közvállalat 23,9 millió dinárt költ, ezek a járművek vihetik majd el a hókotrók által összeszedett havat a téli hónapok alatt. Ezenkívül a Čistoća 14,2 millió dinárt irányozott elő a szemét elhordására szánt két teherautóra, valamint további 53,9 millió dinárt költöttek két szemeteskamion beszerzésére.

A két megbízott vállalatnak 75 napja van arra, hogy teljesítse a szerződésben foglaltakat. A tervek szerint a Čistoća közvállalatnak ezt követően legfeljebb 10 napja lesz a dolgozók kiképzésére, hiszen az újfajta járműveket még nem tudják kezelni.