2024. április 20., szombat

Muffin, cézársaláta és almás kalács

Egészségesen főztek a vegyészeti-technológiai középiskolában

A középiskolások étkezése és szokásai címet viselő egészségnépszerűsítő projektum keretében a Szabadkai Közegészségügyi Intézet szervezésében a Lazar Nešić Vegyészeti Technológiai Középiskola pékségében az Egészségügyi Középiskola tanulói egészséges ételeket készítettek tegnap a többi diáknak. A projektum célja a fiatalok alkalmasságának fejlesztése, ami az egészséges ételek önállóan történő elkészítésében válhat hasznukra. A másodikos diákok három csoportra osztva készítettek sós muffinokat, cézársalátát, és zabpelyhes-almás kalácsot.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

Karolina Berenji, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet képviseletében a tegnapi sütés-főzést megelőzően a sajtónak elmondta, ez volt a második ilyen műhelymunka, amit a projektum keretében szerveztek a gyerekeknek.

– Az előző csapat tagjai a vegyészeti középiskola diákjai voltak, és az egészségügyi iskolán kívül a Politechnikai Középiskolával is együttműködünk a projektum megvalósításában. A gyakorlati munkát elméleti képzések sorozata előzte meg, a diákok pedig most megmutathatják, mit tanultak az elmúlt hetekben. Összegyűjtötték az egyszerűen elkészíthető egészséges ételek receptjeit és azokból válogattunk ételeket, amiket most elkészítenek. A többi receptet egy elektronikus könyv formájában töltjük majd fel a projektum közösségi oldalára – nyilatkozta a szakember.