2024. április 19., péntek
EB-SELEJTEZŐK

Olasz kilences, dán öröm

Nem mindennapi mérkőzést láthattak a nézők Palermóban, ahol Olaszország fogadta Örményországot az Eb-selejtező J csoportjának utolsó napján. A találkozón nem kevesebb, mint tíz gól született, a Roberto Mancini vezényelte házigazda 9:1-re verte szegény örményeket az egyébként tét nélküli meccsen. A gólokon Immobile (2), Zaniolo (2), Barella, Romagnioli, Jorginho, Orsolini és Chiesa osztozott, a vendégek becsületgólját Babayan szerezte 8:0-nál. Olaszország története során először zárt vb- vagy Eb-selejtezőt hibátlan mérleggel (10/10), és 70 év óta először lőtt 9 gólt egy meccsen. A most futó kvalifikációs sorozatban még a belgák lehettek tökéletesek, akik tegnap este Ciprust látták vendégül utolsó meccsükön.

A D csoportot gibraltári sikerrel (1:6) Svájc nyerte meg, mögötte az a Dánia végzett továbbjutóhelyen, amely a közvetlen rivális Írország otthonában védte meg pozícióját (1:1). Braithwaite látványos találattal (73.) szerzett vezetést a vendégeknek, Írország erejéből pedig csak Doherty egyenlítésére (85.) futotta.

A spanyolok a románok elleni 5:0-s kiütéssel zárták a selejtezős sorozatot, Norvégia pedig a máltai győzelemmel megszerezte a harmadik helyet a románoktól, igaz, ez legfeljebb presztízsértéket jelenthet. A svédek sem hibáztak Feröer ellen.