2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Sebić ezüsttel nyitott

SPORTLÖVÉSZET

Szerbia érmet nyert a sportlövő-világkupa putjani (Kína) döntőjén. A sikert Milenko Sebić valósította meg, aki a kisöbű puska összetett számában a cseh Pavel Nepejchal mögött a második helyen végzett. Ugyanebben a számban az alaplövésben első magyar Péni István a negyedik helyen zárt.

OLIMPIA 2020

Elkészült a tokiói stadion

Befejeződtek a tokiói Olimpiai Stadion építési munkálatai. A jövő nyári ötkarikás játékok szervezői tegnap közölték, hogy már csak a végső minőségbiztosítási és biztonsági ellenőrzés van hátra. Az 1,25 milliárd dolláros létesítményt – amelyet 2016 decemberében kezdtek el építeni – hivatalosan december 21-én adják át, az első sporteseményre pedig újévkor kerül sor, amikor a japán labdarúgókupa döntőjét rendezik meg benne.

A 68 ezer fő befogadására képes aréna az 1964-es Olimpiai Stadion helyén épült, itt tartják majd a nyitó- és a záróünnepséget, az atlétikai versenyeket, valamint a futballtorna néhány mérkőzését.

A jövő nyári ötkarikás játékokra július 24. és augusztus 9. között kerül sor a japán fővárosban.

ASZTALITENISZ

A Szudi–Pergel duó kvótáért küzdhet

Egész éves teljesítménye alapján a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is ott lesz az asztaliteniszezők World Tour-sorozatának olimpiai kvalifikációs döntőjében, amelyet a kínai Csengcsouban rendeznek decemberben.

Egyesben 16-16, a páros számokban pedig 8-8 duó léphet asztalhoz a fináléban, a magyar kettős nyolcadikként lett tagja a vegyes párosok mezőnyének. Rajtuk kívül Európából egy-egy szlovák és francia duó kvalifikálta magát, a többi kettős ázsiai. Szudiéknak nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a viadal egyenes kieséses rendszerű, azaz valószínűleg már az első meccsen rendkívül erős ellenféllel találják majd szemben magukat.

A december 12–15. közötti, egymillió dollár összdíjazású torna vegyes páros versenyének első négy helyezettje kvótát szerez a jövő évi tokiói olimpiára.