2024. április 23., kedd

Bemutatkozott a Híd Kör

Kedd délután Szabadkán mutatkozott be az újvidéki székhelyű Híd Kör Egyesület. A tíz évvel ezelőtt alakult, elsősorban az irodalom iránt érdeklődő, és annak területén tevékenykedő fiatalokat tömörítő csoportosulás tagjai a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon és a Svetozar Marković Gimnáziumban vendégeskedtek.

Berényi Emőke, Cirok Szabó István és Nagy Kornélia (Fotó: Benedek Miklós)

Berényi Emőke, Cirok Szabó István és Nagy Kornélia (Fotó: Benedek Miklós)

A rendezvényen jelen volt Dancsó Andrea elnök, Berényi Emőke alapítótag, valamint Bíró Tímea és Benedek Miklós, az egyesület tagjai, akik szót ejtettek a csoportosulás alapításáról, programjairól, illetve elmesélték, hogy ők hogyan lettek a csoportosulás tagjai.

A gimnáziumban a program részeként bemutatták Cirok Szabó István Agancspark című verseskötetét. A szerzővel Berényi Emőke, a kötet szerkesztője beszélgetett, valamint jelen volt Nagy Kornélia, a kötet illusztrátora is, akinek egy animációs rövidfilmjét is megtekinthették a gimnazisták. A kötetbemutatón egyebek mellett szó esett a szerző természethez való kötődéséről, illetve a középiskolai éveiről is, ugyanis a beszélgetésben résztvevők mindhárman a Svetozar Marković Gimnázium tanulói voltak.