2024. március 29., péntek

Rajzpályázat, kiállítás és színházi előadás

Adán rendezvénysorozattal ünneplik a Szarvas Gábor Könyvtár napját

A Könyvtárnaptár című képzőművészeti pályázat díjkiosztó ünnepségével és a pályázatra beküldött gyermekrajzokból összeállított kiállítással ünnepelték meg pénteken Adán a Szarvas Gábor Könyvtár napját. A rendezvénysorozat november 20-án, szerdán 19 órától a helyi színházteremben a Zentai Magyar Kamaraszínház vendégszereplésével zárul, amelyen Csurka István Deficit című darabját mutatják be.

A könyvtárnapi képzőművészeti pályázat díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

A könyvtárnapi képzőművészeti pályázat díjazottjai (Csincsik Zsolt felvétele)

A könyvtár képtárában péntek este megtartott díjkiosztón és gyermekrajz-kiállításon Barna Kolozsi Valéria könyvtárigazgató megköszönte az adai, moholi és törökfalui kisdiákoknak és felkészítő tanáraiknak a részvételt a pályázaton, értékelte a gyermekrajzokat és megnyitotta a tárlatot. Rigó Pál Zsófia könyvtáros pedig ismertette a községi általános iskolásoknak meghirdetett Könyvtárnaptár elnevezésű pályázat végeredményét, amit az idén negyedik alkalommal bonyolított le a könyvtár. A pályázatra több mint 180 gyermekrajz érkezett 158 gyerektől Adáról, Moholról és Törökfaluból. Az alkotásokat a képzőművész-szobrász végzettségű Barna Kolozsi Valéria bírálta el. A beérkezett pályaművekből a zsűri tizenkét alkotást választott ki, és ezekből már elkészült a könyvtár 2020-as naptára, amely megvásárolható az intézményben.
A pályázat nyertesei: január – Luka Jakšić (Mohol), február – Kovács Anna (Ada), március – Varga Csaba (Ada), április – Tóth Leona (Ada), május – Budai Péter (Ada), június – Szalma Dávid (Ada), július – Fehér Edina (Ada), augusztus – Pozsgai Balázs (Ada), szeptember – Nagy Margaretta (Mohol), október – Nagy Szabolcs (Mohol), november – Balog Emília (Mohol), december – Erdélyi Rómeó (Törökfalu). Különdíjban részesült Ambrus Levente (Ada).
A könyvtár továbbá kisorsolt három 2000 dinár értékű könyvvásárlási utalványt azok között, akik a Facebookon megosztották a könyvtárnapi rendezvénysorozatot hirdető plakátot. Könyvvásárlási utalványt nyert: Sípos Judit, Bencze Vujić Mária és Zsumola Károly.
A könyvtárnapi rendezvénysorozat zárásaként november 20-án, szerdán 19 órától a Zentai Magyar Kamaraszínház Csurka István műve nyomán készült Deficit című előadását tekinthetik meg az érdeklődők a helyi színházteremben. Az előadás szereplői X – Dévai Zoltán; Y – Verebes Judit; Z – Virág György; W – Lőrinc Tímea (Pataki-gyűrű díjas), a jelmeztervezője Szélyes Andrea Natália, a díszlettervezője Perlaki Róbert (Tolnay Pál-díjas, Magyar Arany Érdemkereszt), a művészeti munkatársa Perlaki Ilona, a rendezője pedig Szilágyi Tibor (Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja). A rendezvényre a belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.