2024. március 29., péntek

Támogatjuk fiatal hőseinket

A Selyemgyár Művelődési Állomáson tegnap a Youth Heroes Motivation Days elnevezésű rendezvény keretein belül kiosztották a legsikeresebb, szerbiai fiataloknak járó, Youth Heroes díjat. Az EXIT Alapítvány és a NIS kőolajipari vállalat együttesen immár negyedik éve megszervezik a pályázatot abból a célból, hogy a fiatal tehetségeket kiemelje és bemutassa a nyilvánosságnak. Teszik ezt annak érdekében, hogy ők példaképként szolgálhassanak minden generáció számára. A pályázat ideje alatt, májustól augusztusig az EXIT Alapítványhoz több száz javaslat érkezett, melyekből a szakmai zsűri tizennyolc ,,fiatal hőst” választott ki, négy témakörön belül: oktatás/tudomány, a vállalkozás/kreatív ipar, a kultúra/művészet és társadalmi aktivitás.

Vadim Szmirnov a nyertesekkel (Fotó: Fúró Dénes)

Vadim Szmirnov a nyertesekkel (Fotó: Fúró Dénes)

Ivan Petrović, az EXIT Alapítvány elnöke kiemelte, hogy társadalmunk nagy hiányt szenved az ehhez hasonló, fiataljainknak támogatást és bátorítást nyújtó projektekből. – Számos kimagasló, fiatal tehetségünk van, olyanok, akiket igyekszünk mindenben támogatni, hogy a jövőben társadalmunk támaszai lehessenek és példát mutathassanak az utánuk jövő generációknak – mondta Petrović.

Vadim Szmirnov, a NIS vezérigazgató-helyettese és a vállalat kommunikációs igazgatója elmondta, hogy már évek hosszú sora óta támogatásban részesítik a szerbiai egyetemistákat, oroszországi tanulmányokra küldve őket, ahol jelentős sikereket érnek el.

– A hősök nem azok, akik saját magukért tesznek, hanem azok, akik a mások és a közösségük érdekeit tartják szem előtt. Éppen ezért az a feladatunk, hogy olyan fiatal tehetségeket segítsünk és támogassunk, akik a jövőben településük és országuk fejlődéséért és sikeréért dolgoznak majd – jelentette ki Szmirnov.

Az idei, különdíjat Dejana Bačko nyerte el, aki a Művészeti Akadémia végzős hallgatója, emellett a parataekwondóban is nagy sikereket ért el. A különböző kategóriák nyertesei értékes jutalmakban részesültek. A tapasztalataikról és a sikerhez vezető útjukról Nenad Pagonis profi kickboxoló és tízszeres világbajnok, valamint Ivan Bildi digitális marketing szakember számoltak be.