2024. április 18., csütörtök
EZ IS SZERBIA!

Összkomfortos kripta

Haszontalan és bizarr ötlete támadt a Gornji Milanovac közelében lévő Borač település egyik favágójának, Dejan Miloševićnek. Megálmodta és meg is valósította a helyi temetőben: kétemeletes sírt építtetett magának, kétségkívül egyedülállót nemcsak itthon, hanem külföldön is. Az emeletet teraszként használja, egy szinttel alatta pedig hűtőszekrényt, tévékészüléket, heverőt is elhelyezett, magyarán bebútorozta a temető sírkertjében a többi sír között található „palotáját”.

A 43 esztendős férfi azzal magyarázta szokatlan ötletét, hogy éjt nappallá téve dolgozik, így amondó, megérdemel egy pazar végső pihenőhelyet, ugyanakkor szerinte ezáltal az utódai számára is megkönnyítette a helyzetet a temetkezési költségek terén. Bevallása szerint ezer eurót fordított összkomfortos kriptájára. Elmondása szerint gyakran megpihen odabent, amikor a temetőben akad dolga, így már az e világi létben is hasznát látja a sírépületnek.

Mielőtt belekezdett volna ebbe a tevékenységbe, a helyi szerzetestől megérdeklődte, nem lesz-e gondja a fentiekkel, amiért ennyire kirúg a hámból. Megerősítést kapott a szerzetestől, hogy emiatt élete lezárását követően nem lesz sem jobb, sem rosszabb bánásmódja másoknál.