2024. április 24., szerda

Kakikukák a Futaki úton

A Čistoća közvállalat legújabb akciója keretében új szemeteseket helyeztek el a városban

Az új szemeteskannák nagy részét a Futaki út mentén helyezték el, de a város több pontján is több hulladéktárolót helyeznek ki. Az új szemeteskannákat a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal egy tavalyi versenypályázati kiíráson szerezte be.

A projekttervezet alapján arra lehet következtetni, hogy a Futaki út mellett, a szemeteseket a köztereken, a város központjában, a lakótömbök közötti udvarokban és a peremvárosi településeken helyezik el. Ezenkívül az akció keretében felújítják a megrongált padokat és újakat is elhelyeznek. Mindezt úgy tervezik megvalósítani, hogy közben ne akadályozzák a polgárok közlekedését. A közvállalat illetékesei szerint az új szemeteseket és a padokat nehezebben megrongálható, időtálló anyagokból dolgozták ki – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

Az új szemeteskannákat hamutartóval látták el, és mindegyik új szemeteskanna mellé egy „kakikukát” is elhelyeznek, amelyet a házi kedvencek által „termelt” ürüléknek láttak elő.

A Čistoća közvállalat projektjére az újvidéki önkormányzat 40 millió dinárt irányozott elő, ebből a pénzből 150 új padot és 370 újfajta szemeteskannát vásároltak. A projekt kivitelezésével az újvidéki INTEC és a kraljevói Korali Kft.-t bízták meg.