2024. április 20., szombat

Nincs, aki befejezze a temerini ravatalozó építését

Đuro Žiga temerini polgármester október elején közbeszerzési pályázatot hirdetett a Nyugati temetőben a négy évvel ezelőtt elkezdett, ravatalozó építésének befejezésére.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

Az épülő, új ravatalozót (kápolna) 288 négyzetméter alapterületűre tervezték két ravatalozó helyiséggel, hűtőkamrával, szertárral és a temetési szertartást végző lelkipásztor és a kisegítő személyzet számára szolgáló helyiséggel, valamint egy nagy, fedett terasszal. Az elmúlt években többen is nemtetszéssel és fejcsóválva tekintettek a politikai indíttatású, lassú építkezésre.

Tavaly úgyszólván semmi sem történt az épület körül, több helyen a korábbi vakolás is mállásnak indult, a kerítés alapját is meg kellett javítani. A kiírt közbeszerzési eljárás, amelyben kivitelezőt kerestek a kápolna befejezésére, mégis reményekkel kecsegtetett. Az eljárás meghatározta a homlokzati munkálatokat, a falak festését, a kereszt, a harang, a hűtőkamra, a padok és a hulladékgyűjtők beszerzését és felszerelését, valamint a védő és dekorációs rácsok felszerelését, továbbá a szélvédő elemek felszerelését a kerítésre. A munkálatok értékét adó nélkül valamivel több mint négymillió dinárra becsülték fel.

A polgármester az elmúlt napokban nem kis csodálkozásra olyan döntést hozott, hogy megszünteti a Nyugati temetőben épülő ravatalozó építésének befejezésére kiírt közbeszerzési eljárást. Az ok egyszerű: nem volt jelentkező vállalkozó az építkezési munkálatok befejezésére. Úgy tűnik, hogy mivel igen összetett munkálatokról van szó, és ennyiféle tevékenység végzésére nem igen van szakavatott, regisztrált vállalkozó, a ravatalozó befejezését senki sem vállalta. Másrészt télen nem ajánlatos és veszélyes is az ilyen munkák végzése.