2024. április 24., szerda

Sportnap az Ivan Sarić iskolában

A Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság által meghirdetett A középiskolások étkezése és szokásai címet viselő egészségnépszerűsítő projektum keretében a Szabadkai Közegészségügyi Intézet szabadidősport-kiállítást szervez szombaton délelőtt 10 órától az Ivan Sarić Műszaki Középiskolában. A rendezvény az egészséges életmód szokásainak népszerűsítését tűzte ki célul. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón pénteken Merima Kulić, a Sport Mindenkinek Szövetség képviselője számolt be az esemény részleteiről a média képviselőinek.

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

(Fotó: Lackó Varjú Sára)

A rendezvényre az Egészségügyi Középiskola, a Vegyészeti Technológiai Középiskola, a Politechnikai Középiskola és a műszaki középiskola diákjait várják, akik számos sporttal és egészséggel kapcsolatos tevékenységen vehetnek részt ezen a délelőttön. A közös bemelegítést követően az AKA sportegyesület, a Larisa stúdió és a Zumba fitnesz tartanak bemutatót, de a Spartacus Karateklub és a Korak gimnasztikai szervezet is bemutatkozik. A gyerekek dartsozhatnak, asztali teniszezhetnek és a hegymászók műfalát is kipróbálhatják. A közegészségügyi intézet dolgozói megmérik a diákok testtömeg-értékét, izomtömegét, testzsír-százalékát, és orvosi tanácsokkal is ellátják a gyerekeket.

A sajtótájékoztatón Nada Kosić Bibić, a Szabadkai Közegészségügyi Intézet vezetője a projektumhoz tartozó felmérések eddigi eredményeit részletezte a sajtónak.