2024. március 29., péntek

Új motorral, de sérült lábbal

Saghmeister Gábor részéről még nincs vége a Dakar-kalandnak

Idén végre megkapja évek óta várt új KTM-jét Saghmeister Gábor, hogy egy korszerű technikával vághasson neki a sivatagnak a Dakar-ralin – balszerencséjére azonban egy sérülés miatt lehet, hogy éppen most nem tud majd rajthoz állni.

Két Dakar között kevésbé van reflektorfényben az életed. Mivel telt számodra a 2019-es szezon?

Hát, nagyrészt regenerálódással. Idén az európai motokrosszbajnokságra koncentráltam volna, ám a boszniai fordulón, Kreševóban elég komoly sérülést szenvedtem, teljesen kifordult a jobb térdem. Három hónapig próbáltam gyógyítani, de nem javult, így végül meg kellett operálni. Ennek már két hónapja, és bár most már sokkal jobb állapotban van a térdem, de még mindig nem az igazi. Tulajdonképpen öt hónapja nem ültem motorra, teljes regenerálódásra van ugyanis szükség, hogy aztán stabilan tudjak kanyarodni vagy felállni vezetés közben. Rengeteg apróságra oda kell figyelni, így sérülten nem biztonságos csinálni ezt a sportot.

Veszélyezteti ez a közelgő, januári Dakar-ralin való részvételt?

Jó kérdés, de egyelőre még én sem tudom a választ arra, hogy ott leszek-e Szaúd-Arábiában. Persze nagyon szeretnék versenyezni, de ez majd csak azzal fog eldőlni, hogy december 5-én hajóra tudom-e tenni az új motoromat. Ebben a pillanatban a lábam még nincs olyan állapotban, hogy versenyképes legyek. A csapattársaimmal, versenytársaimmal állandó kapcsolatban vagyok, mindannyian szeretnék, hogy 13. alkalommal is ott legyek a Dakar-ralin, már csak azért is, mert immár én is a Dakar Legendák közé tartozok.

Mivel jár ez a Dakar Legenda státusz?

Azok kapják meg ezt a rangot, akik legalább tíz Dakaron elindultak. Összesen heten vagyunk ilyenek a világon az aktív motorversenyzők között. Ennek nyomán pedig különféle apró előnyöket élvezünk például az étkezésnél, a tankolásnál, de a verseny előtti regisztráció többórás procedúráját is kikerülhetjük. A Dakar Legendák mindenhova soron kívül mennek.

Az egészségen kívül lehetnek logisztikai vagy anyagi akadályai is a részvételnek?

Persze nem mondom, hogy nincs szükségem pénzre, hiszen mindenkinek van, de a szponzoraim megkönnyítik az életemet ebből a szempontból. A lábam az egyetlen akadály, mivel egyébként állami támogatott sportoló vagyok: a jelenlegi kormány teljes mértékben mellém állt, és fedezik a versenyzésem anyagi részét. És végre lesz új motorom is, egy legújabb generációs, 2020-as KTM 450-es. Ausztriában vehetem majd át, aztán valószínűleg egy bemutatót is tartunk valamikor novemberben.

Több mint tíz év után új helyszínre költözik a Dakar, Dél-Amerika után most először Szaúd-Arábia lesz a házigazda. Mit gondolsz a váltásról?

Sokat versenyeztem már az Arab Emírségekben, és jól éreztem magam, ott pedig hasonló a terep ahhoz, mint ami most vár ránk. A tereprali-világbajnokság ottani fordulója öt napig tartott, a Dakaron viszont két hétig versenyzünk, szóval a végére valószínűleg nagyon elegem lesz már a homokból! Az útvonal 60-70%-a homokos terep, és noha sok tapasztalatom van az ilyen körülmények közötti motorozásban, de személy szerint jobban szeretem a járható kemény talajt.

Fiad, Richárd idén is az országos bajnokság MX1-es kategóriájában folytatta?

Igen, rögtön az év első versenyét megnyerte Belgrádban, félelmetesen motorozott. Ám a másodikon egy esés következtében ő is megsérült, alsó lábszárcsonttörést szenvedett, amire az egész szezonja ráment. Összességében tehát elég szörnyen alakult számunkra a 2019-es év, kezdve azzal, hogy január 6-án, a Dakar 29. kilométerénél már megállt alattam a motor. Persze nem adjuk fel, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy a versenyzésben, a technikai sportokban ez is benne van.