2024. március 19., kedd

Nagyszabású felújítás a moholi iskolában

A szerb kormány 131,8 millió dináros támogatásából renoválják a Novak Radonić Általános Iskola épületeit és udvarát

A közelmúltban írta alá Ada község önkormányzata és a szerb kormány közberuházási irodája a moholi Novak Radonić Általános Iskola épületeinek felújítására vonatkozó szerződést, amelynek értelmében a szerb kormány 131,8 millió dinárt fordít az iskola tatarozására. A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek meg, és magukba foglalják a régi tornaterem, az udvar és a központi fűtés felújítását, valamint parkolók kialakítását – tudtuk meg Bilicki Zoltántól, Ada község polgármesterétől.

A moholi Novak Radonić Általános Iskola felújítás előtt álló épülete (Csincsik Zsolt felvétele)

A moholi Novak Radonić Általános Iskola felújítás előtt álló épülete (Csincsik Zsolt felvétele)

– Ada község önkormányzatának a feladata volt, hogy a közberuházási irodával közösen összeállítsa a közbeszerzési dokumentációt. Ez megtörtént, és a napokban el is küldtük az irodának jóváhagyásra. Várhatóan a következő egy hétben jóváhagyják a dokumentumban foglaltakat, majd a rá következő egy-két napban kiírják a közbeszerzési eljárást is a munkálatok elvégzésére. Bízok abban, hogy még az idén szerződést kötünk a kivitelező céggel, és már a következő év legelején megkezdődhetnek a felújítási munkálatok is – magyarázta Bilicki Zoltán.

– A munkálatok felölelik az iskolaépületben a központi fűtés rendszerének korszerűsítését és a fűtőtestek cseréjét, továbbá az udvar felújítását és multifunkcionális sportpályák kiépítését, a parkolók kialakítását a tornaterem körüli részen, valamint a régi tornaterem teljes körű tatarozását is. A 131,8 millió dinárt a köztársasági kormány biztosítja, azzal, hogy a tervdokumentációnak az elkészítése Ada község önkormányzatának a feladata volt, illetve a mi költségünk lesz még a kivitelezést felügyelő mérnök juttatásának biztosítása is. Reményeim szerint a jövő év legelején megkezdődnek a munkálatok, és várhatóan nem fogják zavarni az intézményben folyó oktatást. Ez a projektum jelenti az iskola felújításának első fázisát, amit majd a második fázis követ. Ezzel kapcsolatban Ada község önkormányzata már kiírta a közbeszerzési eljárást a műszaki tervdokumentáció elkészítésére, ugyanis a közberuházási iroda ezt megszabta a helyi önkormányzatnak, ugyanakkor a helyi önkormányzatnak is az a célja, hogy megvalósuljon az iskola teljes felújítása. A második fázisban kerül majd sor az iskolaépület teljes körű felújítása – nyilatkozta Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere.