2024. március 28., csütörtök

Megjelent az ösztöndíjpályázat Óbecsén

Az óbecsei önkormányzat november 12-én közzétette az egyetemi ösztöndíjak odaítélésére vonatkozó pályázatát a 2019/2020-es tanévre.

Az idén összesen 60 hallgató reménykedhet a havi 8000 dináros támogatásban tíz hónapon át. A jelöltek olyan szerbiai állami felsőoktatási intézményben, állami költségvetésen tanuló, óbecsei lakhelyű rendes hallgatók lehetnek, akik először iratkoztak be a folyó tanévben az elsőfokú vagy másodfokú tanulmányok megfelelő évére vagy az abszolvensi évre, egyetemi tanulmányaik alatt nem ismételtek évet és legalább nyolcas tanulmányi átlaga van. További elvárás, hogy a pályázók az alapfokú akadémiai tanulmányok harmadéves vagy negyedéves, illetve mester tanulmányok elsőéves vagy másodéves hallgatói, vagy először van abszolvensi státusuk az alapfokú akadémiai, illetve a mestertanulmányokon. Nem lehet ösztöndíjas olyan hallgató, akinek abszolvensi státusa van, de lejárt az abszolvensi ideje, aki munkaviszonyban van, aki betöltötte a 26., illetve a 27. életévét, ha az alapfokú tanulmányok tovább tartanak nyolc szemeszternél, és az sem, aki közpénzből valamilyen más ösztöndíjat kap.

A pályázatok rangsorolásakor elsőbbséget élveznek majd a hiányszakmák, ezek pedig a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat óbecsei kirendeltségének az adatai szerint alábbiak: általános orvos, fogorvos, okleveles gépészmérnök, okleveles elektrotechnikai mérnök, okleveles informatikus, okleveles gyógyszerész, okleveles építőmérnök, okleveles élelmiszer-technológiai mérnök, okleveles közlekedési mérnök, okleveles matematikus, okleveles szerb nyelv- és irodalomtanár, angol és német nyelvtanár, továbbá fizika-, kémia- és biológiatanár.

A jelentkezési határidő a pályázat megjelenésétől számított 15 nap, azaz november 27. A pályázat további feltételeiről és a benyújtandó dokumentumokról a www.becej.rs honlapon lehet tájékozódni szerb és magyar nyelven egyaránt.