2024. április 24., szerda
U17-ES VB

Francia hatos a spanyoloknak

Kialakult a brazíliai U17-es világbajnokság elődöntős párosítása. A negyeddöntők leglátványosabb meccsét az előzetesen kiszámíthatatlannak vélt, európai különrangadó Spanyolország–Franciaország hozta. A spanyolok már a 9. percben vezetést szereztek Valera révén, ám ezután a franciák valósággal legázolták őket: már a szünet előtt fordítottak, majd a második félidőben újabb négyest pakoltak szegény Martinez kapujába (6:1).

A többi negyeddöntős összecsapáson papírforma-eredmény született, az öreg kontinens másik elődöntőse Hollandia lett, amely 4:1-gyel ütötte ki Paraguayt. Az amerikai kontinensnek azért mégis lesz éremesélye, nem is egy: a házigazda brazilok az első félidőben döntötték el a továbbjutást a nagy ellenállást produkáló olaszok ellen (2:0), Mexikó pedig egyetlen hajrábeli góllal győzte le Dél-Koreát.

Az elődöntőben csütörtök este-éjszaka Mexikó–Hollandia és Franciaország–Brazília mérkőzések lesznek műsoron.

Rácz-gólok sorozatban

Az NB III középcsoportjának 14. fordulójában a listavezető Pécsi MFC gárdája nagy lépést tett az őszi bajnoki cím felé, a piros-feketék ugyanis hazai környezetben 4:0-ra verték a Kelen csapatát, így előnyük három fordulóval az őszi szezon vége előtt 7 pontra nőtt a Szentlőrinc SE-vel szemben. A Kelen elleni bajnokin a baranyai gárda második találatát a törökkanizsai Rácz László fejelte, a 24 éves vajdasági játékosnak ez volt a 6. gólja, amit a mostani bajnokságban szerzett. A hórihorgas középső védő a nyáron érkezett a SZEOL csapatától, és azóta remekül teljesít, a bajnokság eddigi részében pontrúgások után ötször fejjel volt eredményes, a Dabas elleni meccsen pedig lábbal jutatta a labdát az ellenfél kapujába. A 14. játéknapon egyébként született még egy „bácskai” gól a magyar III. osztályban, a Dabas-Iváncsa találkozón a hajdújárási származású Takács Kornél csak azt tette, amihez a legjobban ért: csereként pályára lépve gólt szerzett. A dabasiak csaknem kétméteres csatárát a 70. percben cserélték be, és negyedóra múlva ő szerezte meg a mérkőzés egyetlen találatát.

A Csongrád Megyei I. osztályban is volt sikerélményük a délvidéki labdarúgóknak, a zentai Pócs Dániellel, Pócs Tamással és Zsoldos Ákossal felálló Szegedi VSE idegenben négy góllal verte a Csongrád-Kunság együttesét, amivel a piros-kékek gyakorlatilag bebiztosították őszi elsőségüket.