2024. április 23., kedd

Rasmussen keretet hirdetett

Nyilvánosságra hozta 18 fős keretét a november 30-án rajtoló női kézilabda-világbajnokságra Kim Rasmussen szövetségi kapitány. A dán szakember az M4 csatorna szakmai magazinjában ismertette a névsort. Az a legnehezebb ebben a feladatkörben, hogy néha csalódást kell okoznunk azoknak, akiknek szeretem a személyiségét, és végig velünk dolgoztak. De nagy a verseny, megvannak a tehetségek fiataljaink, és fontos szempont, hogy a jövőt is építsük, miközben a rutinra is szükség van– magyarázta a mester.

A Japánban rendezendő vb C csoportjában Kazahsztán, Spanyolország, Montenegró, Szenegál, majd Románia lesz az ellenfél, az első három helyezett jut középdöntőbe. A végső győztes egyenes ágon kijut a tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek olimpiai selejtezőt játszhatnak 2020 márciusában. A csapat november 19-én utazik Dél-Koreába, ahol részt vesz a Szöul-kupán, majd a vb helyszínén, Kumamotóban folytatja a felkészülést.

A magyar válogatott vb-kerete, kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Kiss Éva (Győr), Triffa Ágnes (DVSC). Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Ferencváros). Jobbátlövők: Kiss Nikolett (Érd), Klujber Katrin (Ferencváros), Kovács Anna (DVSC). Irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Tóth Gabriella (Érd), Vámos Petra (DVSC). Beállók: Szabó Laura (Érd), Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (DVSC). Balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok). Balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros).