2024. április 20., szombat

Baba-mama vásár

Használt gyermekholmikból szerveztek vásárt Kishegyesen – Az eseménynek jótékonysági jellege is volt

Akinek gyereke van, az tisztában van vele, hogy a folyton növő porontyokat nem könnyű feladat öltöztetni. Ennek megkönnyítésére szombaton a kishegyesi Tűzoltóotthonban baba-mama vásárra került sor, magánszervezésben. Fehér Burján Anna szervező arról számolt be, hogy a mostani volt a tizedik ilyen jellegű vásár, és ez alkalommal is nagy volt az érdeklődés.

Igen nagy volt a kínálat a legutóbbi baba-mama vásáron (Lakatos János felvétele)

Igen nagy volt a kínálat a legutóbbi baba-mama vásáron (Lakatos János felvétele)

– Kishegyesen a tűzoltóotthonban, illetve Bácsfeketehegyen a Kultúrotthonban szoktunk baba-mama vásárt szervezni 2–3 havonta. A tél folyamán ezt szeretnénk gyakoribbá tenni. Azért fontosak számunkra ezek a vásárok, mert a gyerekeink nagyon gyorsan nőnek, és gyakran kell új ruhákat vásárolni számukra. Itt viszonylag olcsón minőségi ruhákhoz tudunk hozzá jutni, illetve el is tudjuk adni, ami már fölöslegessé vált. Ez alkalommal nagyobb volt az érdeklődés az esemény iránt, több felől is érkeztek. Voltak árusaink Palicsról, Zentagunarasról, Bácsfeketehegyől, Topolyáról és természetesen Kishegyesről. Az árusok általában anyukák, de most volt köztük egy nagytata is – mondta el Fehér Burján Anna, majd arról is szólt, hogy nemcsak az árusok száma volt nagyobb, mint korábban, hanem a kínálat is.

– Nagyon sok mindent lehetett venni a vásáron: kinőtt kis cipőket, a megunt játékokat, télikabátot, nyári ruhákat, nagyon sok mindent. Ami nagyon fontos, hogy mindehhez valóban jutányos áron lehetett hozzájutni. Ez a mai világban igen lényeges, mert a minőséges dolgokért egyébként nagyon sokat kell fizetni, de itt elfogadhatók voltak az árak – tudtuk meg a szervezőtől.

A baba-mama vásár új keletű dolog felénk, épp ezért az első pár alkalommal az emberek nem értették, hogy miről van szó. Viszont néhány alkalom után már elég népszerű lett, és hiányolják az anyukák, ha nincs, mondta Fehér.

– A vásár 9 órától délig tart, viszont kaptunk olyan jelzéseket, hogy hosszabb ideig kellene tartani, mert sokan szombat délelőtt is dolgoznak és nem tudnak eljutni. Ezen is gondolkozunk, mert az utóbbi időben igen nagy az érdeklődés a vásár iránt. Az anyukák itt mindent megtalálnak az újszülött korosztálytól a 14 éves korig. A mosatni vásárnak volt egy meglepetése is, az első 5 vásárló ajándékot kapott – számolt be a szervező, majd arról is szólt, hogy a következő baba-mama vásárt még karácsony előtt szeretnék megtartani, ez alkalommal Bácsfeketehegyen a Kultúrotthonban.

A mostani eseménynek volt egy humánus része is: mind a vásárlók, mind az árusok a kijelölt helyre olyan portékát rakhattak, amiért nem kértek pénzt. Az itt összegyűlt dolgokat bárki szabadon elvihette, viszont amit nem vittek el, azt a vásár végén a szervezők felajánlották a Vöröskereszt számára.