2024. április 23., kedd

Ünneplő és jubiláló pedagógusok

Adán pedagógusnapot tartottak a községi óvodapedagógusok, tanítók, tanárok és szakmunkatársak részvételével

Az adai színházteremben tartották meg pénteken este Ada község központi pedagógusnapi rendezvényét, amelyet hagyományteremtő szándékkal hívott életre a helyi önkormányzat és a Szarvas Gábor Könyvtár a községbeli oktatási-nevelési intézmények dolgozóinak tiszteletére.

A jubileumi elismerésben részesülő dolgozók a polgármesterrel és az intézményvezetőkkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A jubileumi elismerésben részesülő dolgozók a polgármesterrel és az intézményvezetőkkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A pedagógusnapon irodalmi-zenés műsorral köszöntötték a megjelent községi óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat és szakmunkatársakat, mégpedig a Čika Jova Zmaj Gyermekintézmény, a Novak Radonić és a Cseh Károly Általános Iskola, a Bartók Béla Zeneiskola, a Műszaki Iskola és a Szarvas Gábor Könyvtár dolgozóit. A műsorban Szalai Bencének, az Újvidéki Színház színészének az összeállítását hallhatta az ünneplő közönség, majd fellépett Selma Alagić szerb nyelv és irodalom tanár, végül bemutatkozott az újvidéki Belpaese vonóskvartett, majd a rendezvényen Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere a községi oktató-nevelő intézmények vezetőivel közösen köszöntötte a tíz, húsz, harminc, harmincöt és negyven év szolgálati idő letöltése alkalmából elismerésben részesült dolgozókat.

A polgármester Boja Patyi Sarolta óvodaigazgatóval, Maksó Éva és Rade Radulaški általános iskolai igazgatóval, valamint Gilice Hilda középiskola igazgatóval, illetve Bács Annamária zenedeigazgatóval és Barna Kolozsi Valéria könyvtárigazgatóval köszöntötte a harminc jubiláló dolgozót. A Čika Jova Zmaj Gyermekintézmény jubilálói: Tamara Solar, Nagy Mélykúti Emerencia, Smiljana Morović, Varga Valéria, Diana Hekenberger és Bálint Klára. A Novak Radonić Általános Iskola jubilálói: Ruža Šević, Miljenko Paunović és Marija Mojsilov. A Cseh Károly Általános Iskola jubilálói: Dragana Grahovac, Girizd Tóth Andrea, Molnár Edit, Pesznyák Erika, Sziráki Olga, Krizsák Klára és Tičević Terhes Mária. A Műszaki Iskola jubilálói: Tápai Renáta, Rácz Szabó Ákos, Sörös Róbert, Dragana Marjanović, Pásztor Lajos, Nógrádi Katalin, Mirko Popov és Karácsonyi József. A Bartók Béla Zeneiskola jubilálói: Nagy Árpád, Klémán Rudolf, Bajúsz Erika Mónika és Baksa Ágota. A Szarvas Gábor Könyvtár jubilálói pedig: Rigó Pál Zsófia és Viszmeg Adriána.