2024. április 19., péntek
SPORTHÍREK

Jovan Geletára emlékeztek

SAKK – ZENTA

Vasárnap a Zenta Sakk-klub megrendezte a hagyományos Jovan Geleta emlékversenyt. Az egykori kiváló játékosról és sakk-oktatóról elnevezett tornán ezúttal 65 fiatal gyűlt össze Vajdaságból és Magyarországról. A versenyzők három korcsoportban mérték össze tudásukat, külön díjazták az óvodás és elsős, a 2–4. osztályos és a felsős fiúkat és lányokat. A hétfordulós svájci rendszerben megrendezett emlékversenyen szoros küzdelmekben dőlt el az érmek sorsa.

Érmesek, óvodás és elsős lányok: 1. Anastasija Zarić (Zenta) 6, 2. Jozić Nastja (Szabadka) 3,5, 3. Kávai Kata (Kispiac) 3 pont. Fiúk: 1. Filip Ostojić (Újvidék) 7, 2. Stefan Ostojić (Újvidék) 5, 3. Dukai Ákos (Zenta) 4 pont.

2–4. osztályos lányok: 1. Emilija Vukdalić (Újvidék) 5, 2. Lana Vulin (Alaksa Šantić) 5, 3. Teodora Jauković (Újvidék) 4 pont. Fiúk: 1. Mandras Konstantin (Újvidék) 6,5, 2. Alexa Veličković (Újvidék) 5,5, 3. Mihajlo Rajčević (Aradac) 5 pont.

Felsős lányok: 1. Szamkó Hanna (Szeged) 5, 2. Bilicki Dianna (Bajsa) 4, 3. Danica Trbić (Aradac) 4 pont. Fiúk: 1. Nikola Leskovac (Újvidék) 6, 2. Szirovicza Alex (Zenta) 5,5, 3. Konc Olivér (Zenta) 5,5 pont.

NBA

Hatalmas luxust engedett meg magának a Denver Minnesotában, ám végül mégis ünnepeltek Nikola Jokićék. A Nuggets a zárónegyed utolsó hat és fél percében egyetlen pontot sem szerzett, ez alatt pedig a TimberWolves 74:90-ről döntetlenre mentett egy 16 pontos rohanással. A ráadásra aztán mégis összekapták magukat az „aranyrögök”, és a kemény védekezésről szóló percekben fej-fej mellett haladtak a házigazdával. Az utolsó támadást a vendégek vezethették 98:98-nál, a döntő dobás felelősségét pedig a szerb vállalta el, s a zombori bal oldalról, kiszorított helyzetből, a toronyként magasodó hazai sztár Towns takarásából sem hibázott. Jokić legjobb denveriként 20 ponttal, 7 assziszttal és 6 lepattanóval zárta a győztes meccset.

JÉGKORONG

Lengyelországi tornagyőzelem

Magyarország nyerte az idén Gdańskban rendezett Négy Nemzet Tornáját. A finn Jarmo Tolvanen irányította gárda számára nem jól kezdődött a viadal, hiszen az első számú esélyes olaszok ellen 3:1-es vezetést engedtek ki kezükből a magyar fiúk, majd hosszabbításban 4:3-ra kikaptak. Ezt követően azonban Japánt (3:2), majd a házigazda lengyeleket (2:0) is megverték. Az utolsó fordulóban az olaszok kezében volt a döntés, ám ők nagy meglepetésre 4:1-es vereséget szenvedtek Japántól. A torna legeredményesebb játékosa a magyar Terbócs István lett 3 ponttal (2 gól, 1 gólpassz).