2024. március 28., csütörtök

Orbán: Törökország nélkül nem lehet megállítani a migránsáradatot

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

Orbán Viktor a Kossuth rádió stúdiójában (Fotó: MTI)

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

A kormányfő azt mondta: a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul "a bevándorláspárti erők álma", milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a "híres tervében", amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának - tette hozzá.
Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor.