2024. április 23., kedd

Egy új korszak kezdete

Jövőre ünnepli 20. évfordulóját az EXIT fesztivál

A rendezvény a világ egyik nagyobb, könnyűzenei és kulturális eseménye. Jövőre július 9-e és 12-e között tartják meg, immár 20. alakalommal, hagyományosan a Péterváradi vár ad majd otthont a rendezvénynek. A szervezők az eddigi legsikeresebb és legsokoldalúbb fesztiválra készülnek.

A szokásoshoz képest is erősebb fellépőgárdát, még több meglepetést és persze még nagyobb bulit ígér a fesztivál 2020. nyarán. A fesztiválozó fiatalok több mint 40 színpad előtt élvezhetik majd a hazai, illetve a külföldi zenei sztárok koncertjeit.

A szervezők szerint az EXIT 2.0 szimbolikus jelmondata szerint a fesztivál egy új korszak kezdetét jelenti, számos innovációt vezet be tevékenységének minden területén.

– Az EXIT csapata, valamint sok barátunk és társaink eltökélt szándéka, hogy a rendezvénysorozatra sokkal több fesztiválozó érkezzen, megdöntve az előző évek rekordjait is. Bízunk benne, hogy a következő évi fesztivál hozza majd el az eddigi legnagyobb sikert, és egy új EXIT-et sikerül létrehoznunk, amely irányadó lesz a következő húsz év tekintetében – mondta Dušan Kovačević, a fesztivál alapítója.

A közelgő fesztivál, valamint a kísérőkampány a látszólag teljesen eltérő zenei érdeklődésű rajongókat toborozza, hiszen a punk-, a metál-, a rap-, illetve a raveirányzatok kedvelői is megtalálják a zenei ízlésüknek megfelelő színpadokat. A fesztiválra a hazai közönség mellett számos más országból is érkeznek fiatalok, megerősítve ezzel a népszerű Dj Mag brit magazin állítását, mely szerint az „EXIT több egy fesztiválnál, az EXIT önmagában jelent mozgalmat és kultúrát”.

A jegyek értékesítése november 22-én, pénteken délben kezdődik, rendkívül korlátozott számú jegy lesz elérhető 5 990 dináros áron, ami körülbelül 60 százalékos megtakarítást jelent a végső jegyárakhoz képest. Általában az első jegycsomagot néhány órán belül szétkapkodják, a jegyárak később folyamatosan emelkednek.

Szerbiában a jegyek a www.exitfest.org weboldalon lesznek elérhetőek, valamint a Gigs Tix pénztárhálózat pontjain értékesítik őket, ahol hagyományosan a hűséges vásárlók néhány órával korábban kedvezményes áron tudják megkaparintani jegyeiket.

Az EXIT, valamint az EXIT Team által szervezett többi fesztivál, például a Sea Star fesztivál Umagban, a Revolution Temesváron és a Sea Dance Budván fellépőinek nevét is hamarosan bejelentik.