2024. március 29., péntek

Ünnepelt a Nők Kishegyesi Fóruma

Az idén is számos rendezvényt tartottak a falu gyerekei számára

A Nők Kishegyesi Fóruma a közelmúltban ünnepelte fennállásának 17. évfordulóját. Ez alkalommal csak szerény szülinapi zsúrt szerveztek, noha az idei évük is igen eredményes volt. Zsidai Erzsébet, a fórum elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a tagságnak sikerült helyt állni a különböző programokon.

Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnök asszonya (Lakatos János felvétele)

Zsidai Erzsébet, a Nők Kishegyesi Fórumának elnök asszonya (Lakatos János felvétele)

– Közel vagyunk a nagykorúsághoz, ugyanakkor most éreztem először azt, hogy tagjaink igazi csapattá forrtak össze. Voltak olyan programok, olyan események, amelyekre igazán fel kellett kötni a gatya szárát. A tagjaink meg tudták oldani ezeket a feladatokat, ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Tudni kell a női fórum tagjairól, hogy nem a fiatal nemzedék közé tartoznak, ennek ellenére egész nap lángost készítettek a Dombos Festen és Bácsfeketehegyen a meggynapokon, ezenkívül a szüreti napon is helyt álltak. Az általános iskola diákjainak – ahogy eddig is – sütöttünk lángost, a gyerekhéten pedig az óvodásoknak. Ezeket a feladatokat teljesen önkéntesen végzik tagjaink, és mondhatjuk, hogy lankadatlan lelkesedéssel – mondta el Zsidai, majd kiemelte, hogy az idén is aktívan működik a fórum kézimunkacsoportja. Számos kiállításon vettek részt, de készítenek különféle ajándékokat is, egyebek mellett a Záporka versmondó versenyre a különdíjakat.

A fórumnak vannak olyan nagyobb rendezvényei is, amelyeket a falu gyermekei és polgárai számára szerveznek. Ezeket ebben az évben is sikerült maradéktalanul megtartaniuk – tudtuk meg az elnöktől.

– Az idén is lebonyolítottuk a tojáskereső programunkat húsvéthétfőn, és a búcsúfia-kereső programot az Anna-napok alkalmával. Ebben az évben is sor került a családi napunkra, valamint a vakációzáróra a szünidő végén. Ezek azok a programjaink, amiket a falu gyerekeinek tartunk, de az Ügyi csapatnak is heti szinten tartunk különböző foglalkozásokat. Fontos megemlíteni, hogy vannak közösségformáló programjaink, az idén első alkalommal szerveztünk tojásfaállítást, amibe megpróbáltuk bevonni a falu civil szervezeteit, az oktatási intézményeit és lakosságát – fogalmazott Zsidai, majd megjegyezte, hogy ezek olyan programok, amiken szívesen látnak minden falubelit.

Ami a szervezet terveit illeti, továbbra is azon lesznek, hogy életben tartsák a jól bevált programokat és tevékenységeket, de egy kis újítást is szeretnének bevezetni – tudtuk meg az elnöktől.

– A fórum szülinapját csak a tagok társaságában ünnepeltük, és ez olyan szép esemény volt, amin mindenki jól érezte magát. A jövőben igyekszünk több ilyen jellegű programot bevezetni. Ilyen lesz a karácsonyi ráhangolódás is, amikor közösen díszítjük az otthon elkészített mézeskalácsokat. Az ünnep kapcsán a kézműves csoportunk ezúttal is megszervezi a vásárát, aminek több éves hagyománya van. Azt még el kell mondai, hogy a szervezetünk kicsit nehezebb anyagi helyzetben van, de továbbra is igyekszünk megszervezni azokat a programokat, amelyek meghatározzák az egyesületünket – számolt be az elnök.