2024. március 19., kedd
HÓDSÁG

Határidő előtt készült el az út

Fotó: vojvodina.gov.rs

Fotó: vojvodina.gov.rs

Befejeződött a hódsági Vasút és az Ivo Lola Ribar utca felújítási munkáinak első szakasza.

Az elmúlt három évben a tartományi kormány a Nagybefektetési Igazgatóságon keresztül 230 projektet valósított meg a közüzemi infrastruktúra területén – jelentette ki Igor Mirović tartományi kormányfő mai hódsági látogatása során. Ezeket a felújítási munkákat a tartományi kormány támogatta, és a kivitelezőknek sikerült befejezniük a határidőt lejárta előtt.

A projekten belül a továbbiakban járdák, kerékpárutak és autópályák építését tervezik a meglévő létesítmények számára. Új, vízszintes és függőleges közlekedési táblákat és új közlekedési lámpákat is elhelyeznek majd.

A tartományi kormányfő kiemelte, jövőre az önkormányzathoz tartozó kisebb település úthálózatainak javítását támogatják.

– Vajdaság egész területén nagy munkákat végzünk. Az elmúlt három évben megemeltük a befektetések mértékét az élet minden területén. Minden gazdasági mutatószám azt jelzi, hogy Vajdaság az ország legfejlettebb része, nálunk a legalacsonyabb a munkanélküliség, és itt épül a legtöbb új lakás – mondta Mirović.

– Ez az önkormányzat legnagyobb építkezése és november 21-éig be is fejezzük a munkálatokat – közölte Latinka Vasiljković Hódság polgármestere. Hozzátette, az utcai rekonstrukciók projektdokumentációját már elkészítették az önkormányzat nyolc faluja számára, a munkálatokat pedig jövőre kezdik meg.