2024. március 29., péntek
EURÓPA-LIGA

A csodáért az Old Traffordra

Második mérkőzését játssza ma este (21 óra) a Manchester Uniteddel a Partizan. Savo Milošević legénysége ezúttal a legendás Old Trafford gyepén léphet pályára. A szerbek az „odavágón” kitettek magukért, számos veszélyes támadást vezettek, és komoly ellenállást produkáltak a Vörös Ördögökkel szemben, akik csak Martial tizenegyese révén tudtak betalálni Stojkovićnak – igaz, ez elegendő volt győzelmükhöz. Milošević edző szerint csapata a belgrádinál is jobb teljesítményre lehet képes a vendégszereplésen. „Meg kell ismételnünk azt, amit otthon nyújtottunk, sőt, azt hiszem, egy kicsit annál is jobban tudunk játszani. Már tudjuk, mire kell felkészülnünk, ezért az első perctől jobban tudunk reagálni az ellenfelünkre. Természetesen a hazai pálya is nekik kedvezhet, de ha el tudjuk viselni a stadion nyomását, és átvészeljük az első félidőt kapott gól nélkül, talán lesz esélyünk” – vélekedett a tréner.

A Partizan biztató hazai játéka ellenére az irodák szerint az erőviszonyok egyértelműek, a United sikerére 1,4, a Partizanéra kb. 9,5-szörös pénzt fizetnek. Ha érvényesül a papírforma, és az Alkmaar is nyer az Asztana otthonában, idő előtt eldőlhet az L csoport továbbjutóinak kérdése.

Kellenek az orosz pontok

A bravúros moszkvai győzelem (0:1) után hazai pályán fogadja a Ferencváros a CSZKA-t, amely találkozó vízválasztó lehet a Zöld Sasok továbbjutási esélyeit illetően a H csoportból. A négy pontos Fradi egy sikerrel – az Espanyol–Ludogorec meccs eredményétől függően – beérhetné vagy kielőzhetné a kvartett második helyezettjét, pontvesztés vagy vereség esetén viszont komoly lépéshátrányban fordulna az utolsó két körre Szerhij Rebrov legénysége. A csapat hétvégén az NB I-ben az idény meglepetésgárdája, a Mezőkövesd elleni döntetlennel (1:1) hangolt Európára, csakúgy, mint a CSZKA az orosz bajnoki éllovas Zenit otthonában.