2024. április 25., csütörtök

Halálos baleset Zentán

A tűzoltók a vért mossák az útról (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

A tűzoltók a vért mossák az útról (Homolya Horváth Ágnes felvétele)

Szerdán délelőtt 11 óra után a Makszim Gorkij utcában, a Rade Končar utca sarkánál lévő ház előtt halálos baleset történt. A hetvenéves Tót Katona László veszítette életét, aki elektromos kerékpárjával a Karjadi út felé haladt. A szerencsétlenség úgy történt, hogy a bácsi előtt egy kerékpáros gyerek ugyanabba az irányba haladt, majd a gyerek hirtelen lefordult az út közepe felé, hogy átmenjen az út másik oldalára. Tót Katona László, hogy ne üsse el a gyereket, egy hirtelen mozdulatot tett az elektromos biciklijével, elesett, a fejét az útpadkába verte, és a helyszínen meghalt. A rendőrök nem adtak információt az esettel kapcsolatban, ők is a szomszédoktól érdeklődtek, ahogyan mi is tettük.

Kucora Irén, aki néhány házzal odébb lakik, éppen hazaérkezett, és nyitotta volna a kaput, amikor a háta mögött kiabálást hallott:

– Ahogy megfogtam a kilincset, arra lettem figyelmes, hogy valaki kiabál. Visszaléptem, hogy megnézzem, mi van, de már csak azt láttam, hogy a gyerek felkapta a biciklijét, valaki meg a földön fekszik. Közelebb mentem, akkor láttam, hogy a földön fekvő idős embernek ömlik a fejéből a vér. Ott volt a szemközti szomszéd is, ő hívta a mentőket.

A helyszínen Tóth Katona László unokájával, László Attilával beszélgettünk. Elmondta, ők sem tudják pontosan, mi történt, nagyapjuk a baleset előtt a Sentaprometben volt szenet rendelni. Onnan a pénzváltóba indult, útközben azonban megtörtént a baleset.