2024. április 25., csütörtök

Hatvanéves az Ügyviteli Szakfőiskola

Tegnap ünnepelte fennállásának 60. évfordulóját az újvidéki Ügyviteli Szakfőiskola.

Fotó: Ádám Jennifer

Fotó: Ádám Jennifer

A több mint fél évszázados hagyománnyal rendelkező felsőoktatási intézmény fejlett üzleti együttműködést folytat számos hazai és nemzetközi intézménnyel, a gazdaság és az oktatás területén is – mondta dr. Jelena Damnjanović igazgatónő az alkalmi ünnepségen. Hozzátette, hogy az iskola intenzíven tevékenykedik a tanulók számának növelésén, az oktatás modernizálásán, és a külföldi egyetemekkel való együttműködés elmélyítésén. Igyekeznek szorosabb kapcsolatokat kialakítani a nagyvállalatokkal annak érdekében, hogy a hallgatók számára színvonalas és változatos, szakmai gyakorlatot tudjanak biztosítani. Az idén 300-an iratkoztak be.

Az iskolát 1959-ben alapították, akkor egy 120 és egy 60 férőhelyes tanteremben kezdték meg a munkát. Mivel a meglévő helyiségek nem voltak alkalmasak az oktatásra, új iskolaépületet építettek, amely 1964. végén készült el. Azóta az érdeklődés az iskolában folytatott tanulmányok iránt folyamatosan növekszik. Az itt diplomát szerzett hallgatók közül ma sokan kiemelkedő szerepet töltenek be a gazdaságban, a politikai és a társadalmi életben.

Prof. Dušan Šidjanski, a Genfi Egyetem tanára, a három évvel ezelőtt megalapított, ötletközvetítő hídként működő Kiválósági Központról beszélt. A központ a főiskolai hallgatók oktatása színvonalának emelése érdekében alakult meg, a genfi kollégákkal folytatott tudás- és tapasztalatcsere révén. A központ képviseletét most az Ügyviteli Szakfőiskola végzi.

Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és kutatási titkár is részt vett az ünnepségen. Megemlítette, hogy a tartományi kormány partneri támogatása mindenekelőtt annak az értékes, tanári káderállománynak szól, amelyik korszerű, nemzetközi szintre emelt tanulmányi módszerek alkalmazásával ügyesen felfejlesztette lehetőségeit.