2024. március 28., csütörtök

Taxizás csak legálisan?

A taxisok tegnapig kérvényezhették a munkaengedélyük megadását. Az önkormányzat illetékesei szerint a szigorított intézkedések azt eredményezik, hogy a jövőben kevesebb illegális bérkocsis dolgozik a tartományi székvárosban mint most.

A tervezett, új szabályzatnak köszönhetően csökkenhet a feketéző taxisok száma a városban, és a bérfuvarozás legális keretek közé szorítható. A fotó a taxisok októberi, tiltakozó megmozdulásain készült (Ótos András felvétele)

A tervezett, új szabályzatnak köszönhetően csökkenhet a feketéző taxisok száma a városban, és a bérfuvarozás legális keretek közé szorítható. A fotó a taxisok októberi, tiltakozó megmozdulásain készült (Ótos András felvétele)

Radenko Vidaković, a Vajdasági Taxisok Kamarájának az elnöke elmondta, hogy kb. két hónap múlva pontosan tudhatjuk, hogy hány regisztrált taxis tevékenykedik Újvidéken.

– Az önkormányzat a tervek szerint elfogadja majd azt a javaslatot, amely meghatározza, hány taxisra van szükség Újvidéken. Előzőleg megállapították, hogy a tartományi székvárosban 1200 bérkocsis tevékenykedhet legális keretek között. Az új tanulmány azonban pontosabban kimutatja majd, hogy Újvidéknek hány taxira van szüksége. Egyes tavalyi felmérések szerint 2018-ban 1700-1800 bérkocsis dolgozott a városban, de közülük sokan lejárt engedélyekkel fuvaroztak. Ez miatt felajánlottam, hogy dolgozzanak ki egy új javaslatot, amelyben friss adatok szerepelnek majd arról, hogy ki dolgozik érvényes engedéllyel, és ki feketézik – mondta Vidaković.

A Dnevnik napilap honlapja a Közlekedési és Útkarbantartási Hivatal adataira hivatkozva közölte, hogy az idén márciusban kb. 1700 taxis dolgozott Újvidéken, de közülük csak 1254-nek volt érvényes taxiengedélye.

Emlékeztetőül: a taxisok Belgrádban és Újvidéken nemrégiben sztrájkba léptek, mert feketéző „kollégáik” nem fizetik az adót és a különböző járulékokat, valamint nem teljesítik mindazokat a munkavégzési feltételként megszabott teendőket (mint amilyen a városismereti vizsga), amelyeket a bejegyzett bérkocsisoknak meg kell csinálniuk. A tiltakozások azzal értek véget, hogy az állam megígérte: mindent megtesznek annak érdekében, hogy csökkenjen az illegális taxisok száma, valamint, hogy segítenek az új járművek beszerzésében.

– Abban állapodtunk meg, hogy az állam a gépkocsiforgalmazó cégeknek kifizeti az új járművek beszerzésére előrelátott támogatást, és a taxiegyesületekre hárul annak a meghatározása, hogy milyen járművekre van szükség – magyarázta Vidaković.