2024. március 28., csütörtök

Kinek van a legszebb a keverékkutyája Újvidéken?

Az Újvidéki Vásáron megtartották a 6. Keverékkutya-kiállítást a Zoohigijena közvállalat szervezésében, az újvidéki önkormányzat támogatásával.

Az immár hagyományos, keverékkutya-kiállításnak az a célja, hogy felhívja a figyelmet a zsúfolásig megtelt kutyamenhelyekre és a keverékkutyák örökbefogadásának a lehetőségére. A rendezvényen többek között jelen volt Aleksandar Petrović, az újvidéki polgármester tanácsadója is, aki szerint tiszteletreméltó a nemes elképzelés, előnyös, hogy hagyománnyá vált a megszervezése.

– Örvendetes hírnek számít, hogy nagyon sokan érdeklődnek a rendezvény iránt, közös cél áll előttünk. Szeretnénk, ha minél többen kihasználnák a lehetőséget, és ellátogatnának a Zoohigijena által működtetett menhelyre, a gazdátlan kutyák ugyanis alig várják, hogy valaki törődjön velük. A kiállítás nem mondható szokásosnak, de a remények szerint hozzájárulunk ahhoz, hogy az emberek felfogják, mennyire fontos a gazdátlan kutyák örökbefogadása, és a törődés, amit nyújthatnak a szerencsétlen ebeknek. A rendezvényen különböző kategóriákban hirdettünk győztest: kiválasztottuk a legbozontosabb, legszebb fülű, és a „legteltebb” kutyust. Szeretném megdicsérni a Zoohigijena közvállalat szervezőit, akik évek óta igyekeznek a polgárok tudtára adni azt, hogy mennyire nem fontos különbséget tenni a fajtiszta és a keverékkutyák között. Mindegyikük megérdemli a szeretetet és a törődést. Az újvidéki önkormányzat a jövőben is támogatni fogja a hasonló rendezvényeket – ígérte Petrović.

A kutyák összesen 9 kategóriában versenyeztek, egy kutya akár két kategóriában is indulhatott. A selejtezők győztesei először a Város menő kutyái elnevezésű döntőbe kerültek, majd kiválasztották a három legsikeresebb ebet.

A rendezvénynek az a célja, hogy a polgárok felfigyeljenek a sorsukra hagyott kutyákra, az ivartalanítás fontosságára, valamint az örökbefogadás örömére.