2024. március 28., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Favre vizsgafeladata

Nagy szerepe lesz a ma esti (21 óra) Dortmund–Inter találkozónak abban, hogy a Bajnokok Ligája F csoportjából melyik csapat jut tovább a Barcelona mögött. A katalánok a prágai Slaviát fogadják (18.55), és jó eséllyel bebiztosíthatják a csoportelsőségüket, ám mögöttük fej-fej melletti küzdelmet vív a Bundesliga és a Serie A pillanatnyi második helyezettje. Az előző fordulóban a Dortmund és az Inter összecsapásán a Nerroazzurri ünnepelt Martinez és Candreva góljával, amivel beérték (4–4 pont) a sárga-feketéket, így a ma esti meccs győztese hatalmas lépést tesz a második hely felé. Milanóban Lucien Favre csapata nem tudott betalálni, ám most gólszerzési kényszerben fog játszani a Dortmund, ahogy arra a német sajtó is figyelmeztet. A svájci edző, aki alatt az elmúlt hetek bizonytalankodása miatt inogott a pad, a hétvégén kissé megkönnyebbülhetett a Wolfsburg sima legyőzése után (3:0), s elmondta, a siker utáni jókedv és önbizalom meglovagolására kell törekedniük Antonio Conte legénysége ellen.

Az E csoportban sorsdöntő ütközet vár a Salzburgra (3 pont) Nápolyban. Ha Szoboszlai Dominikék kikapnak a jelenleg éllovas Napolitól (7), és a Liverpool (6) a papírformának megfelelően az Anfielden megveri a Genket (1), a kvartett két részre szakad, és szinte biztossá válik a dél-olaszok és a Pool továbbjutása. Az előző fordulóban két hete a Salzburg otthon kapott ki a Napolitól (2:3), ám azóta három tétmeccsen nyert, és Szoboszlai a Rapid elleni bajnoki siker alkalmával (3:2) be is talált, tizenegyesből. Más részről, a Napoli az ausztriai diadal óta nem találja a győztes receptet, a Serie A-ban a SPAL és az Atalanta ellen ikszelt, legutóbb pedig Rómában kapott ki (2:1) – persze könnyen lehet, hogy az Ancelotti-gárda idén a BL-t tűzte ki első számú célnak.

A kiegyenlített erőviszonyú G csoportban Zenit–Leipzig és Lyon–Benfica meccseket rendeznek, a H jelű négyesben a két hatpontos játszik egymással (Chelsea–Ajax), a Valencia pedig a Lille legyőzésével átveheti a második helyet attól, aki Londonban kikap.