2024. március 19., kedd

Késnek a kerülőúttal (is)

Október végéig kellett volna elkészülnie a nagybecskereki körgyűrű harmadik szakaszának

A nagybecskerekieknek nincs szerencséje a kommunális beruházásokkal: a vízgyár ugyan elkészült, de továbbra sem iható a csapvíz, a körgyűrű építése viszont nem halad a tervezett ütemben. A beruházó vállalta, hogy ez év októberéig elkészül a kerülőút harmadik szakasza, de nyilvánvaló, hogy ez nem valósult meg. Ráadásul hamarosan már nem kedveznek az időjárási körülmények sem az építőknek, figyelmeztet közleményében a Vajdasági Szociáldemokrata Liga, amely szerint a helyi hatalom a be nem tartott ígéretével még egyszer becsapta a polgárokat.  

Híd épül a Bégán (Fotó: Kecskés István)

Híd épül a Bégán (Fotó: Kecskés István)

A leendő Béga-híd és a szentmihályi körforgalom közötti szakaszon pedig még van mint csinálni. A munkálatok jelenlegi szakaszában 3,7 kilométer hosszúságú út épül. A legfontosabb feladat pedig a Béga-híd megépítése lesz, a valamikori Proleter szőnyeggyár közelében. A beruházás értéke meghaladja a 423 millió dinárt. Elsősorban köztársasági beruházásról van szó, de a város költségvetéséből is támogatják a munkálatokat. A munkálatok 1991-ben kezdődtek és legutóbb 2008 óta szüneteltek. 2019 elején Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter jelenlétében, ünnepélyesen bejelentették, hogy folytatódik a kerülőút építése. Azt is megígérték, hogy két éven belül átadják majd rendeltetésének. Közben az önkormányzatban közölték, hogy folyamatban vannak az előkészületek a kerülőút építésének a negyedik, bejező szakaszára is, amelynek építése a tervek szerint a jövő év elején kezdődik. A 3,6 kilométeres utolsó szakasz legfontosabb létesítménye pedig egy felüljáró megépítése lesz.

A 15 kilométeres kerülőútnak eddig 7,5 km-es szakasza készült el, amelynek megépítésére mintegy ötmillió eurót költöttek el.