2024. április 25., csütörtök

Jöttek a pontok, jött a győzelem

A 21 éves Simanić a Zvezda legjobbja volt az oroszok ellen (Fotó: Beta)

A 21 éves Simanić a Zvezda legjobbja volt az oroszok ellen (Fotó: Beta)

Második sikerét aratta az Euroligában a Crvena zvezda, amely a sűrű, két fordulós hét második játéknapján az orosz Himkit verte magabiztosan, 90:78-ra. A Tomić-csapat szó szerint az első pillanattól az utolsó dudaszóig vezetett, az első periódus végén 6 pont előnye volt a Zvezdának (28:22), a nagyszünetben 50:41 állt az eredményjelzőn. A piros-fehérek közül sokan nagy formában játszottak, Simanić, Baron és Perperoglu is jó százalékkal triplázott, de Gistre és Brownra is lehetett számítani. A harmadik negyedben a Zvezda 30:15-tel eldöntötte a meccset (80:56), a Himki az utolsó tíz percben csak azt tudta elérni, hogy veresége ne legyen megalázó arányú. A 4 triplát dobó Simanić volt a legjobb szerb, aki összesen 18 pontig jutott, Baron 17-et, Perperoglu 15-öt dobott.

Első vereségét szenvedte el a női Euroligában a Sopron, amely a spanyol Girona otthonában maradt alul (64:58).

NBA

Curry a kezét törte

A minap megerősítették a hírt, hogy Steph Curry, a Golden State legjobbja eltörte bal karját. A klasszis a Phoenix elleni mérkőzés (110:121) harmadik negyedében kosárra törve az ausztrál Baynes-szel ütközött, és bal kezére landolt, ráadásul akaratán kívül Baynes is ráesett. Curry karja közvetlenül a csukló felett tört el, a liga egyik legjobbja várhatóan hosszabb időre kidőlt.

A múlt éjjel sorozatban második vereségét könyvelte el a Denver, Nikola Jokićék New Orleansban véreztek el (122:107). A zombori ismét közepes teljesítményt nyújtott, 13 pontja mellé 6-6 lepattanó és assziszt volt a mérlege. A bajnoki címre is esélyesnek vélt gárdák közül a Clippers játszott, Kawhi Leonard 38 ponttal vezette csapatát győzelemre (103:97) a San Antonio ellen.