2024. március 28., csütörtök

Azonosították a szabadkai fiú támadóit

A szabadkai rendőrség őrizetbe vette a 18 éves A.K.-t, és még öt kiskorú ellen feljelentést tesz annak gyanújával, hogy csütörtökön megtámadtak és súlyos testi sérüléseket okoztak egy 17 éves fiúnak a városban.

A rendőrségi közlemény szerint az áldozatra tompa tárggyal mért ütéseket a hat elkövető. A.K. ellen 48 órás előzetes letartóztatást rendeltek el, később a szabadkai Alapfokú Ügyészség foglalkozik az üggyel.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Lifka Sándor Art Mozi előtti városi buszmegállóban csütörtök este fél hétkor egy kamaszokból álló csoport rátámadt, majd összevert egy tizenhét éves fiút.

Az áldozat nem ismerte támadóit. A fiúnak eltörött a kulcscsontja, valamint felszakadt a szemöldöke. A.S. azt mondta, hogy soha életében nem találkozott támadóival, azok minden ok nélkül elkezdték ütlegelni, majd amikor menekülőre fogta, üldözni. Állítólag botokkal is ütéseket mértek a fiúra. Az áldozat édesanyjának elmondása szerint a támadók szintén a buszmegállóban várakoztak és akkor lendültek támadásba, amikor a fiú megindult a jármű irányába. Az anya szerint a támadás nem nemzeti alapon történt, mert sem fia, sem a támadók nem szólaltak meg.