2024. április 20., szombat

Folytatódnak az útfelújítások városszerte

A múlt héten nyolc utcát (Svetozar Marković, Munkás, Néphadsereg, Nikola Tesla, Vuk Karadžić stb.) aszfaltoztak le Kátyon. A Put közvállalat a következő időszakban is folytatja a munkálatokat Péterváradon, Veterniken és Futakon.

Biljana Ćubić, a Put közvállalat sajtófelelőse elmondta, Kátyon felújítások folynak a Svetosavska, a Zdravko Čelar, a Petar Drapšin és a Sima Šolaja utcákban. Ezenkívül befejezték a településen az autóbusz-megállóhelyek körüli területek aszfaltozását.

– Péterváradon befejező munkálatok folynak a Dinko Šimunović utcában, az úttestet 60 centiméterrel kiszélesítették, valamint 320 méteren új aszfaltréteget húztak a régebbi úttestre. Ugyanakkor a Dinko Šimunović utcára csatlakozó mellékutcák kereszteződéseinél is rekonstruálták az úttestet. Pétervárad és Bakolc (Bukovac) között a Put közvállalat a héten 8 sebességkorlátozót helyezett el ezen az útszakaszon a biztonságosabb közlekedés érdekében – mondta Ćubić.

Veterniken az idén 28 utcát aszfaltoztak le, az év végéig pedig további 10 utca kap új aszfaltburkolatot – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

– Újraaszfaltozták a Szerb hősök, a Milutin király, Kilenc Jugović utcákat. A héten Futakon is elkezdődtek a felújítási munkálatok a Branko Radičević, a Joakim Vujić, a Marko Jelisić és a Bajagić fivérek utcákban, és tervben van még a Dušan Košutić utca rekonstruálása – magyarázta Ćubić.

November 1-jétől a Put közvállalat téli szolgálata is aktív „üzemmódba” lép.

– A téli szolgálat, a kellemes időjárástól függetlenül elkezdi szokásos aktivitásait, a törvény értelmében bevezetik az éjjeli ügyeletek. Ez azt jelenti, hogy mindennap 20 órától reggel 8 óráig ügyeletes csoportok, és két munkagép áll készenlétben, és abban az esetben, ha szükség mutatkozik, készek a bevetésre. December 1-jétől a Put közvállalat téli szolgálata 24 órás ügyeletet tart fenn a tavaszi időszak beálltáig – jelentette ki a Put közvállalat sajtófelelőse.