2024. március 28., csütörtök

Ősz a nyugdíjasok jegyében

Októberben a limáni Idősek Otthona szervezésében megtartották a Napsugaras Ősz rendezvényegyüttest, amelyet az idősek nemzetközi napja alkalmából rendeztek az újvidéki önkormányzat támogatásával.

A manifesztáció befejező rendezvényén többek között jelen volt Ljiljana Koković, az újvidéki polgármester tanácsadója is.

– Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek a Napsugaras Ősz manifesztáció befejező eseményén. Október folyamán számos olyan rendezvényt tartottak, amelyek az idősek, nyugdíjasok jegyében teltek. A rendezvényegyüttes mindegyik eseménye kiváló alkalom volt arra, hogy az idősek barátkozzanak, ismerkedjenek. Olyan programokat szerveztünk, amelyeknek köszönhetően számos versenyen, foglalkozáson vehettek részt a nyugdíjasok, az újvidéki önkormányzat támogatásával – mondta Koković.

Októberben Újvidéken az idősek otthonaiban és a nyugdíjasklubokban különféle rendezvényeket tartottak, kezdve a sportrendezvényektől, a kulturális manifesztációkon keresztül a szórakoztató és rekreációs tartalmakig, minden eseményt a nyugdíjasok igényeihez igazítottak. Az elképzelés megvalósításában és a programok lebonyolításában a nyugdíjasklubok tagjain kívül részt vettek a városi szociális szolgálat dolgozói, az ápolónők és a klubok házigazdái is. A Napsugaras Ősz rendezvénysorozat eseményeiben több ezer idős polgár vett részt, valamint a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény óvodásai és az általános iskolák tanulói.

– A város ingyenes üdülést biztosít az idősek számára a tengerparton és különböző fürdőkben, a városi tömegközlekedést kedvezményesen vehetik igénybe, ugyanakkor az önkormányzat finanszírozza a nyugdíjasklubok működését is, erre az idén 950.000 dinárt irányoztunk elő a városi költségvetésben – mondta Koković.