2024. április 24., szerda

Felújítják a közösségi épületeket, tatarozzák a Vásártéri otthont

Folyamatosan használják a civil szervezetek, és a polgárok is kedvezményes áron bérelhetik a helyi közösség tulajdonában lévő közösségi termeket Topolyán.

A Vásártéri otthon az egyik legfrekventáltabb ilyen szempontból. Mirić Námesztovszki Kornélia, a helyi közösség tanácselnöke arról számolt be, hogy éppen folyamatban van az épület külső burkolatának a felújítása és festése. A közelmúltban 500 ezer dinár értékben 150 új széket vásárolta, mert a régiek már elhasználódtak.

A festési, felújítási munkálatok értéke szintén 500 ezer dinár. Elmondta, hogy tervben van az épület belső terének a felújítása is, azt követően pedig majd a másik közösségi épületet, az Új otthont is felújítják.

A pénzt a topolyai helyi közösség költségvetésében irányozták elő, a kivitelező, a helyi Bau-Mont vállalkozás munkatársai jól haladnak a munkálatokkal. A tanácselnök elmondta azt is, hogy a jövő évben tervezik a belső munkálatokat, felújításokat. A konyha felújítása és festése van tervben, valamint a most megvásárolt új székek mellé új asztalokat is vásárolnak.

A Vásártéri otthonban tartja üléseit a Gazdakör, és a Női Fórum, a kézimunkázók és sok más egyéb civil szervezet is előszeretettel tartja meg itt a rendezvényeit, összejöveteleit. A tél folyamán a gazdáknak itt szokták megszervezni a szakmai előadásokat is.

A már említett másik közösségi terem, az Új otthon épületének a felújítása is lényegében már megkezdődött, de jövőre tervezik a nagyobb volumenű beruházás megvalósítását ott is. A mellékhelyiségek ajtóinak lecserélése nem tűrt halasztást, és már meg is történt. Mirić Námesztovszki Kornélia arról is beszámolt, hogy a Kis Bácska szklerózis multiplexben szenvedőket tömörítő civil szervezettel kötöttek szerződést, mely szerint az igen aktív, az érintett polgárokat segítő civil szervezet az Új otthon korábbi lakórészében rendezi be a székházát. Üléstermet, irodát és egy mini konditermet is kialakítanak, s ezzel nagymértékben javulnak a tevékenységük feltételi.