2024. március 29., péntek

Ranghoz illő játékkal

Novak Đoković tegnap végre arra az önmagára hasonlított, aki éveken át uralta a férfitenisz mezőnyét. A még két napig világelső szerb a párizsi 1000-es rangú teremtorna negyeddöntőjében nagy stílusban uralta a pályát a görög Sztefanosz Cicipasz ellen, és bejutott az elődöntőbe, amelyben ma 14 órakor a bolgár Grigor Dimitrovval találkozik, akivel 8:1 a mérlege.

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak rangjához méltó játékkal kezdett, és az első játszmát akár 6:0-ra is megnyerhette volna, a másodikban pedig a harmadik játékban jutott előnyhöz, a következő brékkel pedig már 4:1-re vezetett, amikor világossá vált, hogy visszavág a sangháji vereségért.

Csütörtökön az esti műsorban Rafael Nadal kicsit bajlódva, mégis magabiztosan győzte le Stan Wawrinkát, Jo-Wilfried Tsonga két meccslabdát hárított a német Jan-Lennard Struff ellen, Gael Monfils pedig vereségre állt, hiszen 4:6, 3:4-es hátrányban volt a moldvai Radu Albot ellen, aki az 5:3-ért adogatott. A francia azonban talpra állt, és még egy győzelem kell neki, hogy az olasz Matteo Berrettinit megkerülve eljusson a november 10-én Londonban kezdődő évzáró mestertornára. Rangadó volt a két fiatal, Alexander Zverev és Denis Shapovalov meccse is, amelyben az utóbbi küzdött nagyobb becsvággyal, és megérdemelten nyert is.

A női mestertornán Babos Tímea és Kiki Mladenović veretlenül jutottak az elődöntőbe, ahol a Sam Stosur és Suaj Dzsang alkotta ausztrál, kínai kettőssel játszanak. A másik párban Hszie és Strycová vár ellenfelet. Egyesben ma az elődöntőben a Barty–Ka. Plišková és Szvitolina–Benčič meccsek lesznek műsoron.